Shares

Ziua de duminică, 29 iulie, a consfinţit cel mai scump sondaj de opinie realizat în România în ultimii ani.

Este vorba de referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu şi care s-a încheiat fără nici o finalitate. Mai exact, aproape 9 milioane de oameni s-au prezentat la vot pentru a-şi exprima opţiunea pro sau anti Băsescu, ceea ce a însemnat un efort bugetar serios, în jur de 100 de milioane de lei, dacă am informaţii corecte.

A fost un exerciţiu democratic în urma căruia nu a câştigat nimeni. De pierdut, am făcut-o cu toţii.

USL şi-a dat măsura incompetenţei, şi spun asta pentru că nu a reuşit să aducă la urne procentul necesar de alegători pentru a-şi atinge scopul. PDL şi Băsescu sunt la fel de învinşi după ziua de ieri. Scorul negativ categoric la adresa lui Băsescu, cu vreo 8 milioane de voturi împotrivă, este un semnal clar că şi-a pierdut orice sprijin popular, pe acelaşi taler aflându-se şi partidul pe care l-a condus în tot acest timp, PDL.

Cât despre oamenii simpli, aceştia vor trebui să achite acum nota de plată a referendumului. Iar factura o să vină cât de curând. Iluzii că ne va fi mai bine cu unii sau cu alţii nu-mi mai fac de multă vreme. M-am lămurit din ce aluat sunt zămisliţi 99,9% dintre politicienii români, iar singurul sentiment care mă încearcă este cel de scârbă. Atât şi nimic mai mult.