Brigada Diverse

Clădire din centrul Sucevei, abandonată de greci

Surprinzător sau nu, o clădire din centrul municipiului Suceava a fost abandonată pur şi simplu de proprietarii de drept.

Culmea este că această clădire nu a ajuns în paragină şi nici nu a fost revendicată şi câştigată de vreo altă persoană. Este vorba de clădirea Romtelecom, pe care conducerea companiei a decis s-o lase nefolosită.

Tot ceea ce însemna personal şi activitatea acestei instituţii a fost mutat în sediul aflat în cartierul Obcini.

Construită în urmă cu aproximativ 30 de ani, clădirea Romtelecom este una dintre cele mai solide din oraş, pentru consolidarea ei fiind folosită armătură cât pentru o hidrocentrală şi turnate cantităţi impresionante de beton.

Chiar şi aşa, noua conducere a instituţiei, formată în special din grecii de la OTE, care deţin pachetul majoritar, a decis că trebuie plecat în grabă din această clădire. Motivaţia se pare că ar fi legată de un eventual risc de prăbuşire la cutremur, deşi nici unul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale nu are habar de aşa ceva.

Surse din Romtelecom susţin că miza ar fi alta, iar grecii doresc să facă o afacere imobiliară de proporţii, în care să includă nu doar clădirea din centrul municipiului Suceava, ci şi alte sedii din ţară.

Interesant este că statul român, care încă deţine un pachet important de acţiuni la această companie, peste 40%, stă şi asistă impasibil la manevrele făcute sub nasul său.

Articole asemănătoare

Back to top button