Brigada Diverse

Chişca de Bucovina a câştigat întrecerea socialistă

România este la picioarele lui Gheorghe Flutur. Mai bine zis, românii au înnebunit după acţiunile organizate de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Nici Adrian Păunescu pe vremea Cenaclului Flacăra nu era capabil să pună în mişcare mase atât de mari de oameni cum o face acum Flutur cu chişca şi salamul de Bucovina.

La ultimul târg intitulat „Produs în Bucovina”, de la Bucureşti, oamenii s-au călcat pe picioare pentru a prinde măcar o bucăţică de cârnat. Cifra oferită de reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava în dreptul vizitatorilor târgului este de-a dreptul halucinantă: 500.000 de oameni. Da, aţi citit bine, jumătate de milion de bucureşteni, adică un sfert din populaţia capitalei s-a înghesuit în parcul IOR.

Citesc, mă minunez şi mă întristez. Încet-încet, ne-am întors de unde am plecat şi este posibil să fie şi mai rău. După 21 de ani de la dispariţia lui Ceauşescu, practicile duse pe cele mai înalte culmi în acea perioadă reapar. Atunci, producţiile de grâu la hectar erau dublate sau triplate, muncitorii făceau întreceri socialiste să dea ţării cât mai mulţi pantofi şi chiloţi, iar minerii storceau pământul şi făceau munţi de cărbune. Cui serveşte această minciună gogonată? Orgoliului unor oameni. Atât şi nimic mai mult. Pentru că sucevenii nu vor trăi mai bine dacă aflau că la târg au fost doar 100.000 de oameni şi nu de cinci ori mai mult şi nici vistieria Consiliului Judeţean nu s-a umplut din taxa de intrare la târg.

Toate acestea mă determină să mă uit din nou în trecut. Brucan spunea că ne trebuie 20 de ani să ajungem la civilizaţie. Cred că a uitat să adauge un mic zero la final.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. ” Pentru că sucevenii nu vor trăi mai bine dacă aflau că la târg au fost doar 100.000 de oameni şi nu de cinci ori mai mult şi nici vistieria Consiliului Judeţean nu s-a umplut din taxa de intrare la târg. ”

    Mai nu vb prostii daca au fost 500 000 de bucuresteni poate osavine 50 000 in vizita in judet la o pensiune , la o manastire si cand vin o sa lase si ceva banuti in judet

    Trebuie sa recunoscti ca am dreptate

  2. E pai in cazul asta conducerea isi face treaba, managementul, e ca la MALL tu aduci lumea in magazim daca nu se cumpara marfa atunci e problema ta ( ori e marfa proasta ori ai preturi mari )

Back to top button