Shares

În PSD Suceava este linişte. Nu e o linişte normală, ci una care pregăteşte furtuna.

În următoarele săptămâni partidul trebuie să organizeze alegeri pentru desemnarea persoanei care va conduce organizaţia judeţeană pentru următorii 4 ani. Deşi nu au fost scandaluri şi nu au răzbătut tensiuni între membri de partid, se pare că zilele lui Cătălin Nechifor în fruntea PSD Suceava sunt numărate.

Pe de o parte, aşa cum am mai spus, primarii PSD din judeţ sunt total nemulţumiţi de non-combatul lui Nechifor şi de faptul că se simt de parcă ar fi în opoziţie, adică fără fonduri pentru investiţii. În plus, uşa şefului Consiliului Judeţean Suceava le este mai mereu închisă şi nu au cu cine discuta.

necunoscut

 

Aceeaşi nemulţumire există şi la nivel central faţă de activitatea lui Cătălin Nechifor, căruia actualul şef al PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut să-şi revizuiască atitudinea. Răceala dintre Dragnea şi Nechifor ar putea fi începutul sfârşitului pentru actualul şef al PSD Suceava.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca la alegerile care vor fi organizate cel mai probabil în septembrie organizaţia judeţeană din Suceava să aibă un nou preşedinte. Iar omul care va face jocurile este, ca de multe ori până acum în ultima perioadă, deputatul Ioan Stan.

Variantele nu sunt foarte multe. O opţiune ar fi Ovidiu Donţu, care a ajuns senator exact în fieful lui Stan după ce l-a mutat deloc elegant din acel colegiu pe Gavril Mîrza, fostul lider al PSD Suceava. Tot pe filiera Ioan Stan poate ajunge preşedinte al PSD Suceava actualul primar din Fălticeni, Cătălin Coman. Şi edilul din Fălticeni este un apropiat al lui Stan, iar varianta este plauzibilă.

În fine, a treia soluţie s-ar putea numi Neculai Bereanu, senatorul din zona de munte a judeţului, care are o imagine destul de bună printre membri de partid, dar care are nevoie şi de sprijinul greilor de la judeţ şi de la Bucureşti.

 

Ca fapt divers, mâine se reuneşte Biroul Permanent al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, iar acest lucru se întâmplă abia a doua oară în acest an. Puţin, foarte puţin, pentru un partid care se doreşte respectabil.