Brigada Diverse

Coada lui Carcalete

Astăzi, în a patra zi a manifestărilor prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava erau programate mai multe acţiuni.

Din păcate, programul a fost dat peste cap, nu cu mult, ci doar cu o oră. Programată pentru ora 10.00, expoziţia dedicată maeştrilor ştefanişti, trei foşti profesori ai liceului şi un fost elev, a început la ora 11.00. Dacă aş fi cârcotaş aş spune că Dracul şi-a băgat coadă, dar sursele mele îmi spun că acea coadă a fost a lui Petru Carcalete, nimeni altul decât şeful învăţământului sucevean.

Acesta ori se face că nu ştie ce se petrece la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, ori are ceva cu oamenii care au scris istorie pentru cea mai veche şi prestigioasă instituţie de învăţământ din municipiul Suceava.

Şeful Carcalete l-a chemat la raport pe Dan Popescu, directorul Colegiului „Ştefan cel Mare” şi nu i-a dat drumul decât târziu, foarte târziu. În timp ce Popescu era în antecamera lui Carcalete şi făcea 13-14, la cea mai veche şcoală din oraş, invitaţii se uitau la ceas şi se întrebau dacă directorul este un om serios. Printre invitaţi, o mulţime de personalităţi, de la artişti plastici, până la medici şi profesori. Reţinut de o problemă de serviciu, în jurul orei 10.30, a apărut şi Vasile Ilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Om cu obraz subţire, Vasile Ilie venise chitit să-şi ceară scuze pentru întârziere. A răsuflat uşurat când a aflat că, de fapt, la Suceava funcţionează ora Parisului. Într-un târziu, după ce o parte dintre invitaţi au plecat pentru că programul lor nu coincide cu cel al profesorului inspector general, fost consilier local, viitor candidat pentru Primărie, manifestarea a putut să-şi urmeze cursul firesc. Nu s-a mai întâmplat acelaşi lucru şi cu alte acţiuni programate pentru astăzi.

Notă: Într-un târziu, acţiunea de la Colegiul „Ştefan cel Mare” a avut loc.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button