Shares

Pichetarea sediului PD-L Suceava se transformă într-un miraj pentru sindicalişti. Iritaţi de refuzul Primăriei Suceava de a le acorda autorizaţie pentru miting, sindicaliştii au organizat o conferinţă de presă, în care l-au acuzat pe edilul Ion Lungu de minciună.

În refuzul de a autoriza pichetarea sediului PD-L, Primăria Suceava a răspuns că în acea zonă se execută „lucrări edilitar-gospodăreşti de amploare”, şi le-a propus sindicaliştilor să organizeze mitingul în faţa Prefecturii.

Ca urmare, sindicaliştii au renunţat la miting şi au ţinut să-şi exprime nemulţumirea faţă de situaţia creată. Traian Pădureţ, liderul Cartel Alfa Suceava, a precizat că în faţa sediului PD-L Suceava nu s-a mişcat nici o cazma de pământ, şi cozile sunt la etajul I, în sediul partidului de guvernământ.

Un alt lider de sindicat care trebuia să participe la miting şi la conferinţa de presă era Iordănel Secrieru. Acesta nu a mai ajuns, pentru că şeful său, directorul Termica Constantin Plăcintă, i-a găsit de lucru. L-a trimis la Dorneşti, pentru a descărca vagoanele cu cărbune care vor ajunge la SC Termica SA Suceava.

Situaţia între PD-L şi sindicalişti începe să semene cu un joc de-a şoarecele şi pisica, cu mârâieli de-o parte şi sfidare de cealaltă parte.