Brigada Diverse

Concursurile de la Consiliul Judeţean Suceava, în atenţia DNA

În noiembrie şi decembrie 2013 am scris despre o serie de concursuri cel puţin suspecte la nivelul Consiliului Judeţean Suceava.

Mai exact, era vorba de examenele pentru ocuparea funcţiei de secretar şi de director al Direcţiei Juridice din cadrul acestei instituţii.

Acum un an şi jumătate am descris cu lux de amănunte cum se ştiau dinainte câştigătorii, mai exact Petru Tănase pentru funcţia de secretar şi Alex Moldovan pentru funcţia de şef al Direcţiei Juridice.

Întâmplător, sau nu, în ambele cazuri am avut dreptate, iar cei doi şi-au preluat atribuţiile de conducere. Dacă pentru postul de secretar au fost mai mulţi candidaţi, în celălalt caz Alex Moldovan a alergat de unul singur şi, spre surpriza generală, a ieşit câştigător.

sediu consiliu judetean

 

Problema este alta, şi anume că acest concurs, pentru funcţia de şef al Direcţiei Juridice, nu a fost făcut public aşa cum era firesc. Practic s-a lucrat pe ascuns pentru ca funcţia să poată fi ocupată de cine trebuie.

Toate aceste aspecte au ajuns şi la urechile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care se pare au deja în lucru un dosar pe această temă.

La finele lui 2013 am mai scris că străini de aceste concursuri nu sunt nici preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, dar nici senatorul Ovidiu Donţu. Nu m-ar mira ca percheziţiile de săptămâna trecută să vizeze şi aceste aspecte. Ca o curiozitate, numele celor doi social-democraţi apar şi în ancheta recentă, în care sunt acuzaţi, printre altele că ar fi luat şpagă 20.000 de euro de la Iulian Conţac, nepotul fostului preşedinte al CJ Botoşani şi acţionar majoritar al SC Transporturi Auto SA Botoşani, firmă care a ajuns să asfalteze drumurile din Suceava după ce SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a fost băgată în insolvenţă. 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button