Shares

Politica românească, şi în special cea suceveană, este uneori mirifică.

O dovedeşte şi legătura dintre un consilier local ales pe listele PDL şi un senator care reprezintă PSD.

Se întâmplă în Colegiul 1 Suceava, unde senatorul social-democrat Nicolae Bereanu îl strânge la sân, cu mare dragoste, pe unul dintre consilierii locali din Vama. Nu este un ales PSD, aşa cum s-ar putea crede, ci unul de la PDL, pe numele său Dănuţ Gireadă.

Consilierul democrat-liberal Gireadă lucrază, fără acte în regulă după cum spune el, la cabinetul senatorului Nicolae Bereanu. Alesul din Vama susţine că doar îşi face „ucenicia” la cabinetul lui Bereanu şi că nu ar exista şi alte legături, financiare, spre exemplu.

Ce l-o fi recomandat pe Dănuţ Gireadă să fie sfetnicul de taină al senatorului social-democrat? Vocea şi talentul său, după cum ar spune hâtrii din celebrele filme din ciclul Brigada Diverse (BD).

nicolae bereanu

Anumite voci susţin că Dănuţ Gireadă a fost delegat până şi la Consiliul Naţional al PSD de la Craiova din această săptămână, când Victor Ponta şi-a lansat candidatura pentru funcţia de preşedinte al României.

Şeful de cabinet al senatorului Bereanu, fostul primar din Sadova, Gheorghe Rusu, l-a recomandat pe Dănuţ Gireadă drept „un coleg”, precizând că acesta este plecat la Craiova, împreună cu parlamentarul sucevean.

Relaţia Bereanu-Gireadă arată că Bucovina este din nou un pol al multiculturalităţii, dar nu etnice aşa cum s-a întâmplat sute de ani, ci al comuniunii politice, în care interesele de partid sunt date deoparte pentru bunăstarea naţiunii. Cine naiba poate crede aşa ceva? Poate doar Bereanu şi Gireadă.