Shares

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava ar putea avea, cât de curând, un nou şef.

Nu este vorba de vreo mutare spectaculoasă, ci de o revenire, o ciorbă reîncălzită. Dar cum în spatele acestei mutări se pare că se găseşte deputatul Ioan Stan, nu ar mira pe nimeni ca în câteva zile Ioan Corduneanu să fie instalat în funcţie în locul lui Cristian Lupeş.

Corduneanu a mai condus DSVSA Suceava aproximativ două luni, la finele anului trecut, iar pentru alte perioade foarte scurte a mai prins şi scurte mandate de director adjunct.

doctor corduneanu

Potrivit ziariştilor fălticeneni, Ioan Corduneanu este susţinut puternic pentru a prelua conducerea acestei instituţii chiar de Ioan Stan, care şi-a instalat şi alţi oameni în puncte cheie, cum ar fi Alexandru Rădulescu în funcţia de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și Eugen Mogoș director la APIA Suceava.

Schimbarea intempestivă a lui Ioan Corduneanu după numai două luni de şefie nu a fost motivată oficial, dar se pare că acestuia i s-a reproşat că nu a gestionat suficient de bine tentativa de fraudă de la Horodnic de Jos, acolo unde un medic veterinar a încercat să fraudeze APIA prin înscrierea frauduloasă a circa 2.000 de capete de animale.

După câte se pare, Ioan Corduneanu a fost înştiinţat de existenţa acelei probleme, numai că în loc să ia măsuri prompte a tratat subiectul cu prea multă lejeritate.

Notă: Sursa fotografiei este www.ziaruldepenet.ro, iar Ioan Corduneanu este primul din dreapta