Shares

Hoţii pot sta liniştiţi. Mai bine zis, pot fugi fără griji. Cu maşinile din dotare, poliţiştii nu-i vor prinde niciodată din urmă.

Astăzi, în faţa sediului Parchetului din Rădăuţi era parcată o bijuterie pe patru roţi. Ministerul Administraţiei şi Internelor i-a blagoslovit pe poliţiştii din zona Rădăuţi cu o maşină de ultimă generaţie. Ultima generaţie a anilor 1990. O Dacie de pe care câţiva infractori au şters cu şmirghelul vechea inscripţie comunistă „Miliţia”, pentru a face loc noii orânduiri capitaliste cu tot cu „Poliţia”, îşi trăgea sufletul obosit pe trotuar. Vigilenţi, poliţiştii i-au rugat pe colegii jandarmi care efectuau serviciul de pază la Parchetul din Rădăuţi să o păzească mai ceva decât ochii din cap pe durata vizitei lor la procurori.

masina de politie

Cu o asemenea maşină, poliţiştii au toate şansele să promoveze. Dar nu în grad, ci într-o altă meserie. După cum le este dorinţa: tinichigiu, mecanic, electrician auto.

Iniţial, am crezut că Dacia cu pricina este a Poliţiei Rădăuţi. M-a lămurit un poliţist local: aparţine unuia din posturile de poliţie arondate Parchetului din Rădăuţi.

Poliţiştilor care lucrează pe această maşină de epocă nu ar trebui să li se mai ceară să prindă hoţii, ci să se pozeze cu turiştii aduşi de Gheorghe Flutur şi nu oricum, ci în niscai haine rupte în coate şi-n genunchi. Postate pe internet, aceste poze ne-ar aduce celebritate şi alte valuri de turişti. Unde mai pui că unii turişti vor solicita şi un tur al mănăstirilor în bătrâna Dacie. Şi în timpul ăsta, hoţii îi vor saluta respectuos din BMW-uri şi mai ştiu eu ce maşini de ultimă generaţie.