Shares

Funcţia de administrator public al judeţului Suceava va fi reînfiinţată.

Decizia a fost luată zilele trecute de consilierii judeţeni, care au decis astfel reintroducerea acestui post în organigrama Consiliului Judeţean Suceava. Întrebarea este cui i s-a pregătit acest post, ştiut fiind faptul că primul şi singurul administrator al judeţului de până acum, Petru Luha, a încasat sume colosale, în unele luni chiar şi de 5.000 de euro.

Bursa zvonurilor îl dă ca ocupant al acestui post pe colonelul Costel Irimia, fost prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii Suceava.

Acesta a fost obligat să plece din sistem acum câteva luni, deşi mai avea puţin timp până la pensionare. Presa locală a scris la vremea respectivă că Irimia s-a pensionat. De fapt, prim-adjunctul SRI Suceava a fost obligat să-şi dea demisia, probabil pentru a nu se ajunge ca murdăriile acestuia să apară în public şi să păteze imaginea instituţiei.

Diferite surse spun că plecarea precipitată din sistem şi pe uşa din dos, după o activitate de aproape 20 de ani, i s-a tras de la informaţiile obţinute de subalternii săi, şi pe care colonelul Costel Irimia le folosea cu scopul de a obţine beneficii personale. Cert este că funcţia de prim-adjunct a structurii locale a SRI Suceava este vacantă şi la această oră, iar dacă va fi numit în funcţia de administrator al judeţului Suceava colonelul Irimia va putea să-l ajute pe Gheorghe Flutur cu o grămadă de informaţii incomode despre diferite persoane.

Funcţia de administrator public al judeţului Suceava a fost înfiinţată pentru prima dată în 2008, iar pe post a apărut un necunoscut pentru mai toată comunitatea locală. Acel necunoscut, ajuns între timp europarlamentar, era Petru Luhan, un individ şcolit prin străinătate, dar despre care mai toată lumea are mari dubii privind competenţele sale în materie de politică sau administraţie, ca să numesc doar două direcţii în care acesta a fost implicat de persoane cu greutate din conducerea centrală a PD-L.