Shares

Pregătirile pentru alegerile de anul viitor mi-au arătat un Alexandru Băişanu omniprezent. Liderul PNL Suceava şi-a băgat coada peste tot pe unde ar putea avea un interes personal.

Cu ocazia întâlnirii de ieri a Ligii Aleşilor Locali, liberalii au anunţat şi oamenii care vor fi incluşi pe lista sondajelor de opinie pe care partidul intenţionează să le realizeze, cu scopul de a-i găsi pe cei mai buni dintre cei buni. Alexandru Băişanu figurează şi în lista pentru Consiliul Judeţean Suceava, dar şi în cea pentru Primăria Suceava.

La ce contracandidaţi are, sunt aproape convins că Băişanu se va situa pe primele locuri şi într-o parte şi în cealaltă. Iar dacă nu va ieşi din sondaje, va ieşi din condei.

La ce-l ajută să apară ca personajul către care s-ar îndrepta cele mai multe voturi? Simplu, pe de o parte pentru a-şi consolida poziţia în interiorul propriului partid, iar pe de altă parte pentru a-şi negocia la sânge poziţia în cadrul Uniunii Social Liberale.

Totul este gândit de asemenea manieră încât să-l avantajeze pe Alexandru Băişanu, iar marionetele din jurul său acceptă fără crâcnire situaţia. Însă nu tot ceea ce e util şi benefic pentru Băişanu are influenţe faste şi pentru PNL Suceava. E un amănunt pe care liderul judeţean al liberalilor îl ignoră cu bună ştiinţă, iar lipsa unor oameni de valoare care să ia atitudine împotriva sa va duce, mai devreme sau mai târziu, la eşecul lamentabil al partidului.

Iar dacă partidul nu va mai avea ce să-i ofere Băişanu va pleca fără remuşcări la un alt partid. Parcă s-a întâmplat la fel şi după eşecul numit Partidul Conservator, acolo unde Alexandru Băişanu a fost maestru de ceremonii o perioadă.