Brigada Diverse

Cultura porcului

Sâmbătă, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului. Nu a avut parte de mare tam-tam, promovare cu surle şi trâmbiţe, aşa cum se practică în ultima vreme, dar s-a ştiut de el.

Aşa zişii oameni de cultură din Suceava au onorat manifestarea de la Dumvrăveni, intitulată „Poeţi ai nemuririi noastre”, şi care i-a omagiat pe poeţii Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Grigore Vieru şi Adrian Păunescu, aşa cum ştiu ei mai bine: prin absenţă.

Pentru angajaţii Bibliotecii Judeţene, ai fantomaticului Centru Cultural Bucovina, chiar şi ai Complexului Muzeal Bucovina, fără a-i mai pune la calcul şi pe cei care dau lecţii de cultură la orice colţ de stradă din Suceava nu s-a dovedit o manifestare demnă de luat în seamă.

Cei mai mulţi au preferat să-i cânte în strună lui Gheorghe Flutur şi să fie văzuţi la tăiat porcul. La Dumbrăveni au ajuns puţini, foarte puţini oameni implicaţi în ceea ce generic este numit „cultură”.

Faptul că Ioan Pavăl, primarul din Dumbrăveni nu face parte dintre portocalii poate fi considerat un handicap. Nimeni nu va recunoaşte că a lipsit de la Dumbrăveni pentru a nu crea nemulţumiri pe holurile Consiliului Judeţean Suceava, dar în bună măsură situaţia chiar aşa se prezintă. Alţii, după cum am amintit deja, au preferat cultura porcului. Oare chiar ăsta să fie nivelul la care a coborât Suceava? Credinţa mea e că se poate şi mai rău.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

  1. …sa cânte ode si sa dea bine la nenea Flutur,marele politician,promotor de porc catre ambasadorii unor ţări musulmane… Sigur ca o sa participe,pana de Craciun,si ambasadorul Republicii Norvegia,prezenta unei madame lunga-n craci fiind o garantie in acest sens. Dar daca Flutur nu a avut grija de fofoloanca ei si a inghetat cand a dus-o cu mocanita,ati vazut ca a dus contracte mai grase la Covasna,la bozgori? Oare ăia ce i-au facut?
    Ca in anumite directii au reputatie proasta,de aia unguroaicele si ciobanii valahi,etc….
    Alegerea titlului: uitati-va pe afisul din spatele celor din prezidiu,acolo nu este numai Paunescu ! Singura chestiune care putea fi observata mai atent ar fi fost timpul scurt scurs de la disparitia poetului – parca e prea repede sa-i invocam numele.
    Dar unde era bundiţa de serviciu la sedinţa de taiere a porcului de la Muzeul Satului,o fi dat-o la intors?? Sau o poarta, cu randul,cand el cand Petrea Dulgheru?

  2. Cand Adomnitei aducea bani pt judet nu am vazut atat agitatie poate singurul motiv ar fi fost ca tatal fostului ministru e prin psd pe acolo, acuma ca guvernul baga bani in judet la presiunile lui Flutur e nasol , ca Dulgheru vinde pastravi nu e bine , ca se mai misca ceva tot nu e bine – 8 milioane de euro pt orasul Campulung tot nu e bine

    Dupa parerea unora care au de comentat mai tot timpul am fi fericiti daca toata lumea ar fi egala si ar avea o casa, un servici si ne-am bate pe 1 kg de salam – frumoase amintiri pacat ca unii au uitat.

Back to top button