Shares

Pe ultima turnantă a anului 2010, Ion Lungu a anunţat că va candida pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Suceava.

Nimic spectaculos până aici, numai că deocamdată Lungu aleargă de unul singur şi tare mi-e teamă că până se vor dezmetici Nechifor, Băişanu şi ai lor, actualul primar şi viitor candidat va avea câteva ture de stadion în faţa celorlalţi.

Mă miră starea asta de amorţire a celor din PNL şi PSD, care au ceva vagi idei despre cine şi-ar dori să candideze, dar atât şi nimic mai mult.

De exemplu, la PSD umblă zvonul că unul dintre amatorii pentru lupta electorală este Virginel Iordache, actualul preşedinte al organizaţiei municipale. Şi se mai aude că Iordache ar fi bătut palma cu Lungu pentru un post de viceprimar, ceea ce ar însemna un meci pierdut dinainte de social-democraţi.

Dar, nimic nu este încă stabilit, aşa cum nici liberalii nu au luat vreo decizie în privinţa viitorului candidat, cu menţiunea că ultimii nu au un adversar pentru Lungu nici măcar la bursa zvonurilor.

Modul în care cele două partide de opoziţie înţeleg să se prezinte pentru a câştiga cea mai importantă primărie din judeţ mă face să cred că s-au împăcat cu gândul unei noi înfrângeri.

Despre celelalte partide nici nu am adus aminte, pentru că de fapt ele nu există. Că doar nu o să-mi spuneţi că moş Acatrinei, de la PRM, sau oamenii lui Felix Motanu, de la PC, vor avea măcar forţa de a-şi impune un singur consilier local, nicidecum un primar.

Este posibil să mă înşel şi cei de la PSD sau PNL să găsească un candidat cu şanse reale împotriva lui Ion Lungu. Doar îmbrăcat cu un tricou frumos nu va reuşi niciodată să recupereze turele parcurse deja de actualul edil.