Shares

O mare minciună a USL, via PSD, din vara anului 2011 a fost aceea că pensionarii vor fi ajutaţi să-şi reîntregească veniturile tăiate abuziv de Guvernul Boc.

După ce Ovidiu Donţu, preşedintele de atunci şi de acum al organizaţiei municipale a PSD Suceava a ieşit public şi a anunţat că-i va sprijini pe pensionari în demersul lor, cerându-le să se prezinte la sediul acestei formaţiuni politice pentru a lăsa o cerere, peste 1.000 de oameni au răspuns afirmativ. Şi-au pus speranţele în corectitudinea şi ajutorul social-democraţilor. În final, s-a ales praful şi pulberea din toate aceste promisiuni.

pensionari

Cererile cu care Donţu intenţiona să blocheze activitatea Casei Judeţene de Pensii Suceava, instituţie condusă de Camelia Chitul, ajungă în funcţie cu largul concurs al PDL, s-au transformat în maculatură şi au fost călcate în picioare de oamenii veniţi în vizită la sediul PSD.

Nici promisiunea de a-i ajuta pe pensionari în plan juridic nu a avut niciodată vreun suport real, fiind doar o păcăleală prin care Donţu şi ai lui social-democraţi au reuşit să obţină un capital electoral nesperat.

Ce-i drept, după venirea USL la putere, prima măsură a fost aceea de reîntregire a pensiilor şi salariilor, aşa încât bluful lui Ovidiu Donţu a trecut neobservat, pensionarii fiind mulţumiţi că şi-au recăpătat drepturile, chiar dacă acest aspect nu a presupus nici un efort sau implicare din partea actualului senator social-democrat.