Shares

Consilierii locali PSD şi ALDE au „reuşit” să-i ofere din nou primarului Ion Lungu şansa de a ieşi eroic în faţa alegătorilor.

Toate ziarele de astăzi, aspect pe care de altfel îl ştiam încă de ieri, au titrat că propunerea primarului Sucevei de a se acorda abonamente subvenţionate cu 50% pentru pensionarii din oraş a trecut la vot.

Adică fix aceeaşi propunere care la şedinţa de luna trecută a picat cu voturile consilierilor PNL şi PMP. Cu menţiunea că în urmă cu 30 de zile propunerea venise din partea aleşilor PSD-ALDE.

La numai câteva zile după ce a picat această propunere, primarul Ion Lungu a anunţat că se impune acordarea de subvenţii pentru abonamente şi a găsit şi soluţii.

În paralel, Dan Ioan Cuşnir, liderul organizaţiei municipale a PSD Suceava, anunţa că prin intermediul colegilor săi din Consiliul Local a înregistrat din nou propunerea de subvenţionare a abonamentelor pentru pensionari.

consiliu local

Dacă înţeleg bine, ar fi trebuit să existe două propuneri pe aceeaşi temă. Brusc, văd că există doar propunerea primarului Ion Lungu.

Sunt două ipoteze de lucru, ambele defavorabile pentru PSD. Prima ar fi aceea că au pus batista pe ţambal şi au mers la braţ cu Ion Lungu permiţându-i acestuia să-şi aroge toate meritele pentru că va acorda unui număr de peste 2.000 de pensionari şansa de a circula la preţ redus cu autobuzele TPL.

A doua variantă este aceea că PSD nu ştie să gestioneze situaţia din Consiliul Local şi nu are capacitatea de a-l înfrunta în mod real pe primarul Ion Lungu.

Una peste alta, pentru mine este un nou eşec pentru PSD în lupta pe care o duce, cel puţin la nivel declarativ, cu primarul Sucevei.

Refuz să cred că oameni cu coloană vertebrală şi cu o situaţie financiară bună, şi aici l-aş aminti doar pe consilierul local Vasile Mocanu, acceptă să fie călcaţi în picioare în acest fel. Un pic mai multă mândrie, domnilor. Nu de alta, dar mâine-poimâine vin alegerile şi PSD iar va bâjbâi după un candidat.