Shares

Când găina se plictiseşte se urcă pe vârful grămezii şi scormoneşte gunoiul.

Cam asta face şi preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PD-L Suceava, Lucian Harşovschi. De parcă la el în ogradă toate lucrurile merg ca unse, liderul tinerilor democrat-liberali s-a cocoţat pe gard să tragă o ocheadă în curtea vecinilor. Şi pentru că zburătăciţii din PSD Suceava i se par prea anemici, Harşovschi şi-a umflat penele în faţa veteranilor. Fără să aibă măcar mijită mustaţa politicii serioase, preşedintele OT PD-L Suceava s-a pus pe dat sfaturi.

Iată ce s-a auzit de pe gardul unde s-a căţărat: „Din nefericire, timidele eforturi de schimbare a PSD Suceava par a fi sortite eşecului în condiţiile în care Adrian Năstase, prin intermediul elevului său, Victor Ponta, pregăteşte debarcarea actualului lider al social-democraţilor suceveni. Un prim pas în acest sens îl constituie promovarea fostului contracandidat al domnului Nechifor, actualul deputat Eugen Bejinariu, în funcţia de secretar executiv la nivel naţional. În acest context se pare că este o chestiune de timp până ce domnul Nechifor şi susţinătorii săi vor avea soarta unui alt pesedist ce nu a fost pe placul echipei Năstase-Ponta- preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. În aceste condiţii, OT-PD-L Suceava constată că va fi nevoit să se lupte la următoarele alegeri cu un partid social-democrat nereformat, condus tot de Gavril Mîrza şi Ioan Stan, prin intermediul marionetei lor, Eugen Bejinariu, ce nu are decât un singur mare merit în politică, acela de a fi febleţea domnului Năstase. OT-PD-L Suceava consideră că perioada în care tripleta Bejinariu-Stan-Mîrza a condus judeţul Suceava este una de tristă amintire, de aceea speră că actualul tânăr preşedinte al social-democraţilor suceveni va reuşi să reziste în funcţie şi după ce va pierde alegerile de anul viitor, de el legându-se speranţele, neconfirmate încă, de reformare a PSD Suceava”.

Dacă vorbele lui Lucian Harşovschi sunt spuse în glumă mi se par fără sare şi piper. Dacă sunt rostite din convingere, nu pot înţelege cu ce-l deranjează ca opoziţia să vină cu oameni slabi şi să piardă şi următoarele alegeri. Dar, după cum spuneam, unora le place să se scarpine şi când nu-i mănâncă. Mare atenţie la alergiile de toamnă.