Shares

Oala în fierbere numită PSD Suceava a dat în clocot, iar nemulţumirile acumulate de o parte dintre membri cu vechi state de plată în partid au răbufnit.

Ovidiu Milici, vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Suceava, şi-a dat demisia din partid şi s-a înscris în Forţa Civică, formaţiune condusă de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. De fapt, Forţa Civică este o anexă a PDL, iar această trecere a lui Ovidiu Milici în partidul lui MRU ar putea fi considerată o mare surpriză, mai ales că vicepreşedintele PSD Suceava a fost mereu un critic acid al guvernării portocalii.

Deşi în perioada de opoziţie a fost o voce importantă împotriva PDL, iar în campania de la alegerile locale a muncit zi şi noapte în zona sa de competenţă, Ovidiu Milici nu se afla în graţiile celor care conduc acum PSD Suceava. Marginalizarea sa a fost un gest oarecum aşteptat, iar promisiunile care i s-au făcut, inclusiv în presă, pentru ocuparea anumitor funcţii, nu au fost decâ praf în ochi.

Ovidiu Milici ar putea reprezenta un precedent periculos pentru PSD Suceava, mai ales că vocile nemulţumiţilor se aud tot mai puternic. Şi aceste voci vin şi din partea primarilor care se simt trădaţi prin nealocarea de fonduri, dar şi din partea altor social-democraţi care simt că în fruntea partidului se iau decizii doar pentru anumite persoane.