Brigada Diverse

Tupeul lui Tiberiu Prodan

Ajuns senator printr-o conjunctură fericită, ex-ex-liberalul Tiberiu Prodan a schimbat rapid macazul şi a fugit în tabăra călduţă a puterii, la PDL.

Aşa cum îi stă bine unui dezertor, Prodan şi-a schimbat puricii la primele semne de slăbiciune pe care PDL le-a arătat. Şi a revenit în PNL, pe listele căruia doreşte să candideze din nou. Iar ca tupeul să fie maxim, trădătorul s-a prezentat sâmbătă în faţa Delegaţiei Permanente a PNL Suceava unde a vrut să pozeze nu doar într-o victimă, ci chiar într-un binefăcător al alegătorilor din Colegiul pe care trebuia să-l reprezinte în Parlament. Primarii şi alegătorii din Colegiul de Senat Rădăuţi-Siret ştiu deja câte parale face pielea lui Tiberiu Prodan, iar contractele pe care soţia acestuia le-a obţinut, în calitate de avocat pentru diferite litigii, de la diferite administraţii locale portocalii din zona respectivă nu sunt un secret pentru nimeni.

Poziţia liderului PNL Suceava, Alexandru Băişanu, de a le cere direct membrilor de partid să-l rejecteze pe Tiberiu Prodan a fost una extrem de corectă.

„Eu trebuie să-mi asum în momentul de faţă o listă de parlamentari care vor fi şi peste patru ani în PNL. Parlamentari care să nu plece în alt partid în funcţie de interesul personal”, le-a spus Băişanu celor care au participat la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Suceava.

Din păcate, mesajul său a fost perceput doar în cazul lui Tiberiu Prodan, care nu se va mai regăsi pe listele PNL pentru alegerile din 9 decembrie. Deşi, din păcate mai mereu trebuie să existe şi un deşi, decizia de la Suceava s-ar putea să fie modificată de Bucureşti. Revenind, mesajul corect al lui Alexandru Băişanu trebuia extins şi în ceea ce-l priveşte pe Dumitru Pardău, un alt trepăduş care a ales să fugă într-un loc călduţ. Totuşi, Pardău a avut bunul simţ să-şi toarne cenuşă în cap şi să spună că nu are nici un drept să comenteze criticile care îi pot fi aduse de liberali.

Articole asemănătoare

Back to top button