Shares

Duminică seară am asistat la cea de-a doua reprezentaţie a actorilor Teatrului „Matei Vişniec” din Suceava.

A fost un spectacol scurt, de promovare, într-un spaţiu neconvenţional, respectiv printre blocuri. Nu ştiu a cui a fost ideea, dar o consider una foarte bună.

Da, e un mod neconvenţional, dar extrem de practic de a te face cunoscut.

Am înţeles că vor urma reprezentanţii şi în gările din Suceava şi Rădăuţi cu piesa „Trenul de noapte”, ceea ce este, de asemenea, o idee foarte bună.

teatru suceava

Nu ştiu dacă piesa „Cărţile”, jucată duminică printre blocurile din zona centrală a municipiului Suceava, va ajunge şi în alte cartiere, dar nu ar fi rău ca şi oamenii din Obcini, George Enescu sau Burdujeni, ca să dau doar câteva exemple, să afle în mod direct că avem teatru.

Până departe mai e mult de lucru, dar eu vreau să-i încurajez pe actori, regizori şi pe toţi cei care se implică în acest proiect să vină cu cât mai multe idei şi să avem şi în Suceava acea parte de cultură numită teatru.

Nu în ultimul rând, o felicit şi pe Carmen Veronica Steiciuc pentru că a înţeles că presa nu-i este duşman, ci un aliat în lupta, pentru că eu aşa o consider, o luptă, de schimbare a mentalităţii de bazarist în cea de culturalizare. Şi nu e o luptă deloc uşoară, iar dacă e să-mi spun punctul de vedere o să fie nevoie de măcar două generaţii pentru a ajunge acolo unde dorim.

Sper ca şi ajutorul din partea autorităţilor să fie constant, pentru că fără sprijin financiar de la bugetul local şi judeţean ne vom întoarce rapid la manele şi incultură.