Brigada Diverse

De ce a murit naţionalismul în România?

Europa a fost lovită la alegerile europarlamentare de un adevărat val al partidelor de extremă dreaptă şi de sorginte naţionalistă.

În ţări precum Anglia sau Franţa, procentul scos de formaţiunile cu această orientare a depăşit 25%, iar unele partide declarat naziste din Grecia sau Germania şi-au trimis reprezentanţi în Parlamentul European.

E oare începutul unei noi ere similare celei din a doua parte a perioadei interbelice? Foarte posibil. La vremea respectivă nemulţumirea s-a vărsat în special împotriva evreilor.

Acum, acest rol ingrat a fost luat de români, ţiganii, asimilaţi din păcate tot cu românii, şi bulgarii. Nu m-ar mira ca în scurt timp să fim alungaţi din Europa sau să fim nevoiţi să ne ascundem ca nişte şobolani având doar vina de a fi români.

steag acvila romania

Întrebarea mea este de ce a murit naţionalismul din România. Şi nu mă refer la demagogi precum Vadim Tudor, care nu a făcut altceva de-a lungul vremii decât să-şi urmărească propriile interese, sau Dan Diaconescu, mort şi el împreună cu propria-i televiziune.

Mă refer la oameni care chiar cred în unele idealuri naţionale şi pe care vor să le promoveze în această Europă care ne dă şuturi pe unde ne prinde.

De ce nu suntem capabili să ne apărăm bunurile naţionale, iar ungurii au reuşit în ultima vreme? Pentru că suntem o naţie de dubioşi, oameni care stau mereu la mica ciupeală şi aşteaptă să vadă care cloşcă moare pentru a-i lua puii de sub ea.

Ne mulţumim să stăm cu capul în pământ, să fim slugile Europei care ne consideră un soi de paria. Asta până când ne vor considera inutili şi ne vor goni ca pe nişte neica nimeni.

Ce am avea de câştigat cu un partid naţionalist puternic? Onoarea şi credibilitatea. Două cuvinte care au cam dispărut din limbajul românilor.

Articole asemănătoare

Back to top button