Shares

Am spus şi mă repet că prin tot ceea ce întreprinde Ion Lungu vrea să-şi conserve şansele de a obţine un nou mandat în fruntea Primăriei Suceava.

De la declaraţii şi până la bilanţuri auto laudative, de la ieşiri publice până la inaugurări sau diferite acţiuni la care participă, de la întâlniri lideri politici şi până la negocierile mai mult sau mai puţin secrete, Ion Lungu nu face altceva decât să-şi pregătească terenul pentru o nouă candidatură.

Dacă dorim ca acest oraş să progreseze trebuie să alegem un alt primar, oricare ar fi el, şi chiar nu vreau să dau vreun nume sau vreun pronostic. Spun şi susţin cu tărie că trebuie alt om în fruntea administraţiei locale sucevene.

Şi am să vin şi cu argumente în acest sens, iar dacă doreşte cineva să vină cu completări ori să mă contrazică îl invit cu cea mai mare plăcere.

În primul rând, orice persoană care stă prea mult într-o funcţie, iar Lungu va face 12 ani la alegerile din iunie, îşi creează în jur un sistem de siguranţă, asta ca să nu-l numesc sistem mafiot. Un sistem în care fiecare se protejează pe fiecare, din care nemulţumiţii fie sunt aduşi la tăcere, prin metode specifice, ca să-i citez aici pe poliţişti, fie sunt eliminaţi ca nişte măsele stricate.

lungu

Iar în acest moment, în Primăria Suceava chiar există acest sistem, iar oamenii din interior ştiu cel mai bine cum funcţionează această adevărată Omerta. Nici nu e greu să-ţi dai seama, de vreme ce în punctele cheie, secretar, şeful Serviciului de Cadastru sau director economic se află doar rude sau oameni total supuşi primarului şi, poate, anumitor interese.

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu a spus în mai multe rânduri şi cu diferite ocazii că al treilea său mandat în fruntea Primăriei Suceava va fi unul în care vom avea parte de înfrumuseţarea oraşului. Vi se pare că se întâmplă aşa ceva? Eu spun că nu, Suceava putând fi caracterizată oricum, mai puţin un oraş frumos. Iar frumuseţea se leagă întotdeauna de curăţenie, ceea ce nici măcar nu poate fi amintit la noi.

Ion Lungu nu a putut stăvili mafia imobiliară şi haosul arhitectonic din oraş, nu a fost în stare să impună disciplină în rândul firmelor care au spart străzi proaspăt asfaltate şi apoi le-au lăsat aşa cum le-a trecut prin cap, iar în ceea ce priveşte clădirile lăsate de izbelişte de proprietari fără se le pese de siguranţa vecinilor sau a trecătorilor ce să mai spun?

Actualul edil a dorit să pozeze în ctitor de biserici, deşi banii care s-au dus către aceste lăcaşuri de cult, milioane grele de euro, au venit de la bugetul local, adică de la noi toţi, nu din buzunarul său personal, ceea ce este un soi de furt, că nu ştiu cum l-aş putea numi altcumva.

Dar peste toate, ceea ce deranjează probabil cel mai mult, este opulenţa de care dă dovadă fiul primarului, cu cele trei crâşme ale sale, cu excursiile din străinătate unde cheltuie sume considerabile, dar şi cu deplasări spre aeroport cu maşina de serviciu a Primăriei Suceava.

masina primarie suceava1

 

Iar dacă mai aveţi sugestii sau credeţi că am spus ceva care nu e corect, lista mea e deschisă pentru toată lumea. Rămâne doar să aveţi şi curaj să spuneţi ce gândiţi. Nu vă temeţi, din oraş nu vă dă nimeni afară.