Brigada Diverse

De ce s-au amânat lansările candidaţilor PNL?

Candidaţii PNL pentru cele mai importante primării ale judeţului, dar şi pentru administraţia judeţeană Suceava urmau să fie lansaţi vineri, 23 ianuarie, în prezenţa conducerii centrale a partidului.

Evenimentul s-a amânat brusc, iar explicaţia oficială ar fi aceea că la anunţatele lansări nu poate participa Alina Gorghiu, care s-ar afla în acea zi la Iaşi, la un congres al femeilor liberale.

Această motivaţie nu a avut darul de linişti spiritele, ci, dimpotrivă, a inflamat imaginaţia multora, iar scenariile au început să apară pe piaţă. Mai mult sau mai puţin susţinute, aceste scenarii sunt şi întreţinute din diferite surse, de oameni care au diferite interese în această ecuaţie.

Am să redau în cele ce urmează o parte din scenarii, cu menţiunea că acestea sunt până acum doar folclor. Dar, uneori fumul nu iese fără foc.

sigla pnl

Una din cele mai vehiculate variante ar fi aceea că amânarea lansărilor a venit la sugestia preşedintelui Klaus Iohannis, probabil în baza unor informări venite de la serviciile secrete. Acest scenariu ar însemna că cel puţin unul dintre candidaţi nu corespunde din anumite puncte de vedere, iar ieşirea în mod public nu ar da bine pentru PNL. Fireşte, gândul mă duce la ceva dosare penale, probabil pe la DNA, de care şeful statului, via serviciile secrete plus procurori, are cunoştinţă.

O altă variantă ar fi aceea că pentru anumite persoane care vor candida la principalele primării ale judeţului, plus Consiliul Judeţean Suceava, nu au fost bătute în cuie toate detaliile. Asta se poate traduce prin aceea că unul sau mai mulţi candidaţi vor fi schimbaţi pe ultima sută de metri cu alte persoane.

Bursa zvonurilor este mai lungă, dar lucrurile se vor lămuri în scurt timp. Pentru că nimic nu este clar nu vreau să rostesc nume, deşi poate unii chiar asta ar fi dorit. Vorba proverbului, nu aduce anul ce aduce ceasul. 

Articole asemănătoare

Back to top button