Shares

Șeful Biroului de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Suceava, comisarul șef Andrei Nichitoi, se pare că are zilele numărate în fruntea acestei structuri.

Înlocuirea sa din funcție pare doar o chestiune de zile, iar motivul real pentru care s-a ajuns aici se pare că ar fi disensiunile la nivel de colaborare cu unii procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Suceava.

De altfel, la controlul inspecției judiciare a structurii centrale a DIICOT din primăvara anului trecut s-a observat și s-a aflat că activitatea de combatere a infracțiunilor din acest domeniu sunt frânate tocmai de această lipsă de viziune comună, asta ca să folosesc un termen elegant.

andrei nichitoi

În actul de constatare întocmit după acest control s-a și specificat acest aspect, iar faptul că și-a exprimat direct punctele de vedere, care nu corespund cu cele ale oamenilor din conducerea DIICOT Suceava par să-i fie acum piatră de moară lui Andrei Nichitoi. Ofițerul aflat la conducerea BCCO Suceava de ani buni a avut parte și de controale de la București, dar se pare că rezultatele nu au fost suficient de incriminatoare.

Așa se face că s-ar fi ajuns la o soluție de compromis, iar lui Andrei Nichitoi i s-a cerut să accepte fie o „avansare” la BCCO Iași, fie un post de adjunct la Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava. Cu alte cuvinte, acces limitat la informațiile care pot intra în contradicție sau chiar mai rău cu cele deținute de procurorii DIICOT Suceava.

Ca să fiu foarte corect, nu știu exact ce se petrece, dar îmi miroase a răzbunare, o versiune mai elegantă față de ceea ce s-a petrecut în Ardeal, cu fostul șef al BCCO Alba, comisarul șef Traian Berbeceanu.