Brigada Diverse

Deputatul Balan îl bagă în joc de glezne pe primarul Lungu

Chiar dacă se află sub aceeaşi umbrelă, cel puţin teoretic, mă refer aici la PDL, drumurile deputatului Ioan Balan şi ale primarului Ion Lungu s-au despărţit de multă vreme.

Prin ceea ce a lansat acum câteva luni, şi anume că va candida pentru fotoliul de primar al municipiului Suceava, Ioan Balan nu avea cum să-i ajungă la inimă actualului edili.

În mod normal, orice primar în funcţie îşi doreşte un nou mandat, iar dacă nu reuşeşte este, fie rodul votului politic al cetăţenilor, fie vreun motiv legat de probleme personale cum ar fi vreo boală, fie vreo chestiune judiciară, gen condamnare.

Până acum nu ne aflăm în nici una din situaţiile pe care le-am menţionat mai sus, iar faptul că un coleg de partid anunţă că va candida în locul primarului în funcţie nu poate duce decât la apariţia unei animozităţi între cei doi. Nu ştiu dacă termenul de animozitate este cel mai potrivit când vorbim de Ioan Balan şi Ion Lungu, dar răceală este cu siguranţă.

Declaraţia de astăzi a deputatului de Suceava nu face decât să întărească divorţul politic faţă de încă democrat-liberalul Ion Lungu.

ioan balan

Iată ce a spus Balan: „Ca cetățean al Sucevei și ca om interesat de soarta bugetului, mă îngrijorează și mă intrigă în același timp faptul că noi, cei din administrație, oamenii politici suceveni, am ajuns să ne comparăm și să ne dorim să fim măcar la nivelul celor din municipiul vecin Botoșani. Eu cred că noi, cei din Suceava, ar trebui să fim cei care să dăm tonul în Moldova. Dorim să fim capitală de regiune, și când ne uităm în jurul nostru constatăm că sunt o mulțime de lucruri pe care trebuie să le facem. Cred că dacă îi lipsește ceva actului managerial al Sucevei, aceea e viziunea, și mă refer la viziunea de dezvoltare a municipiului Suceava pe toate palierele”.

Este corect ce spune deputatul Balan despre un oraş care arată aşa cum arată, iar eu înţeleg că timp de aproape 10 ani am avut la conducerea municipiului Suceava un fel de salahor. Adică un om bun să dea cu măturoiul la curăţenia de primăvară, să umble în cizme de cauciuc prin şantiere, dar incapabil să ducă Suceava spre Europa. Asta pricep eu din declaraţia lui Ioan Balan. Şi cel mai probabil nu mă înşel.

Şi mai pricep că deputatul Balan vrea să repare greşeala PDL, de a-l fi menţinut pe omul fără viziune de dezvoltare, recte Ion Lungu, în funcţia de primar, timp de două mandate (primul mandat din perioada 2004-2008 a fost câştigat cu ajutorul PNL).

Până acum, criticile lui Ioan Balan la adresa edilului Ion Lungu au fost uşoare şi mai mult tangenţiale, ca nişte urecheli părinteşti, dar acestea se pot schimba în orice moment. Iar dacă vrea să dezgroape morţi, deputatul sucevean are de lucru vârtos. Totul depinde de căile pe care va apuca cel mai longeviv primar al Sucevei de după evenimentele din 1989.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Poa’ sa vina primar si Rudolph Giuliani ca tot un cacat va face in acest oras. Cand nu exista economie la nivel local, e logic sa nu ai contribuabili si deci un buget pe masura.
    Pe de alta parte, asa putini cum sunt(banii), daca ii bagi pe toti in cur la Symmetrica, normal ca rezulta ce rezulta.
    Macar sa avem parte de oleaca de circ, mai tine putin de foame si ala. Si daca participa putin si DNA ul o sa fie cu atat mai interesant.

Back to top button