Shares

Deputatul PD-L Dumitru Pardău este pe punctul de a da o mare lovitură în Rarău. Parlamentarul vrea să pună mâna pe un canton care se află în administrarea Consiliului Judeţean Suceava, instituţie condusă de bunul său prieten, Gheorghe Flutur.

Surse bine informate spun că tranzacţia trebuia să aibă loc încă de acum câteva luni, dar până la urmă a fost amânată. Planul prevede ca deputatul Dumitru Pardău să cumpere cantonul situat pe drumul Chiril-Rarău, aflat la circa 3 kilometri de viitoarea pârtie de schi, iar în locul acestuia să ridice o pensiune. Finalizarea lucrărilor la telegondolă va ridica enorm valoarea investiţiei, iar masivul Rarău se va transforma într-o zonă de maxim interes pentru investitori. Miza cuprinde şi cele peste 2 hectare de teren din zona unde se află cantonul, teren suficient pentru mai multe pensiuni.

canton rarau

Afacerea s-a împotmolit după ce Primăria Crucea a anunţat Consiliul Judeţean Suceava că terenul în discuţie îi aparţine, în baza unui act ce datează din 1920. În acest moment, se caută soluţii pentru a urgenta deblocarea situaţiei, mai ales că timpul se scurge rapid şi orice schimbare politică ar putea da peste cap planurile puse la punct de deputatul Dumitru Pardău şi camarila sa.

Un alt nume vehiculat în această afacere este şi al şefului Jandarmeriei Vatra Dornei, Bogdan Cruceanu. Gurile rele spun că acesta are doi naşi extrem de influenţi. Este vorba de Stelian Chiforescu, cunoscut om de afaceri din Vatra Dornei şi persoană de încredere a lui Jean Valvis, dar şi de generalul Tudor Cearapin, fost comandant al Jandarmeriei Române.

De altfel, cu ajutorul relaţiilor sale, Bogdan Cruceanu ar fi reuşit să revină în Jandarmerie după o pauză de aproape doi ani, după ce a snopit în bătaie un localnic şi s-ar fi ales şi cu o condamnare.

pardau vesel

Cantonul pe care vrea să pună mâna deputatul Dumitru Pardău a fost o vreme în administrarea Consiliului Judeţean Suceava, iar în 2004 a trecut sub tutela Primăriei Vatra Dornei, care l-a repartizat Serviciului Salvamont. După alegerile din 2008, actualul primar al oraşului Vatra Dornei Ioan Moraru a anunţat că renunţă la canton. Şi asta în condiţiile în care Serviciul Salvamont Vatra Dornei nu are nici măcar un refugiu în zonă, dar trebuie să asigure marcaje şi să intervină pe o suprafaţă imensă.

Este curios cum aproape 20 de ani nimeni nu a fost interesat de soarta acestui canton, iar acum lucrurile s-au schimbat brusc la 180 de grade.

Din câte cunosc, Gheorghe Flutur nu este străin de interesele pentru cantonul de pe drumul Chiril-Rarău, iar pentru a grăbi tranzacţia ar fi intenţionat chiar să desfiinţeze Serviciul Salvamont Vatra Dornei, mai bine spus să-l comaseze cu cel de la Câmpulung Moldovenesc.