Shares

În vremurile agitate de astăzi, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava Petrea Dulgheru pescuieşte. Deocamdată doar după peşti, dar în funcţie de ceea ce se întâmplă pe la Bucureşti este pregătit să pescuiască şi în ape tulburi.

După ce i-a exterminat pe indivizii care vând carne de cal prin oboarele şi mai nou magazinele cu vitrină şi galantar, Petrea Dulgheru a trecut la acţiuni mai paşnice. Extermină peştii din iazurile de la munte. Şi nu oricum, ci în mediu organizat. Aşa se face că în decurs de numai câteva săptămâni, Dulgheru a organizat „Cupa medicului veterinar” şi „Cupa presei”, iar peste câteva zile va organiza şi „Cupa pescarilor ecologişti”. Toate la păstrăv.

Noi aşteptăm şi ziua în care Petrea Dulgheru va organiza „Cupa politicienilor”, în care momeala din cârlig să fie fluturele.

Probabil că dragostea şefului DSV Suceava pentru acest sport a prins aripi după acţiunea de la Mitocu Dragomirnei. Acum vreo două luni, era gata, gata să le aplice maicilor de la Mănăstirea Dragomirna cele mai drastice sancţiuni pentru că staţia de epurare a acestui lăcaş de cult nu funcţiona corespunzător, iar apele unui iaz au fost poluate, ceea ce a dus la moartea a sute de peşti.

Elanul lui Petrea Dulgheru (foto) a ţinut până la Suceava, mai bine zis până la primul telefon al şefului său politic, Gheorghe Flutur.

dulgheru pesti

Peştii morţi au fost trecuţi la pagube colaterale, maicile au fost canonizate în timpul vieţii, iar problemele staţiei de epurare s-au evaporat. Şi toate astea pentru că la Mitocu Dragomirnei s-a constatat că maicile au doar o parte de vină, restul revenind celor de la Consiliul Judeţean Suceava şi constructorului care a realizat lucrarea.

Şi cum cea mai bună apărarea este atacul, la câteva zeci de ore de la „măsurile radicale” anunţate de Dulgheru împotriva conducerii Mănăstirii Dragomirna, Gheorghe Flutur ieşea şi înfiera public nesimţirea unor indivizi care-şi construiesc crâşme şi locuri de distracţie în apropierea lăcaşurilor de cult.

Chiar dacă este dotat corespunzător şi are fir întins la pescuit, Petrea Dulgheru ar trebui să fie atent şi unde aruncă undiţa. Nu de alta, dar la vântul de afară s-ar putea să îngheţe pe baltă.