Brigada Diverse

Despre Casa de Cultură

Zilele acestea am fost martorul unor discuţii interminabile despre Casa de Cultură.

Am văzut şi opinii pro şi opinii contra, fiecare dintre ele argumentate. Dar nimeni nu a spus un lucru. De ce merită Casa de Cultură să fie monument istoric?

Fără să fiu expert, cred că această clădire nu întruneşte elementele pentru a fi înscrisă la categoria monumente istorice. Este o clădire care nu-mi inspiră nici un fel de admiraţie, exceptând mărimea ei. Dar mărimea nu poate fi un criteriu esenţial pentru a se ajunge la o catalogare de genul celei trâmbiţate tot mai des în ultima vreme.

Casa de Cultura Suceava iarna (2)

Pentru mine, Casa de Cultură este un monument al interesului de moment. Al unora care vor să iasă în evidenţă cu orice preţ, după ce timp de un sfert de secol, cam cât a trecut din decembrie 1989 şi până acum, au tăcut mâlc.

De ce nu or fi sărit în sus şi când în holul Casei de Cultură se vindeu chiloţi şi alte chinezării. Atunci Casa de Cultură nu era monument istoric?

Oare nu totul o fi plecat de la faptul că acea crâşmă din incinta Casei de Cultură este la concurenţă cu o alta, aflata la câţiva metri şi care este patronată de un anume domn cu rude prin Primăria Suceava? Eu cred că aici trebuie căutat toată esenţa scandalului.

Articole asemănătoare

Back to top button