Shares

Dreptatea se împarte după cum vor cei care se află la putere într-un anumit moment dat.

O demonstrează cu vârf şi îndesat primarul Ion Lungu, care din această funcţie este fie un apărător neostoit al legilor din această ţară, fie închide ochii la tot soiul de matrapazlâcuri.

Din start vreau să spun că nu ma interesează în mod deosebit modificările din foaierul Casei de Cultură şi nu am să vorbesc despre cât de utile sau inutile sunt. Plecând de la acest subiect, am văzut ieri îndârjirea primarului municipiului Suceava de a stopa un abuz, de a respecta legea.

Ion Lungu a fost foarte ferm şi a arătat că Viorel Aelenei, cel care a făcut modificările din Casa de Cultură, va avea parte de controale şi până nu va respecta cu punct şi virgulă ce scrie în autorizaţia de construcţie nu i se va permite să funcţioneze.

interior casa de cultura

Absolut corect, numai că aceeaşi unitate de măsură ar trebui aplicată şi celorlate persoane care construiesc prin Suceava. Bunăoară, lângă Piaţa Mare. Acolo a apărut peste noapte o coşmelie pe trotuar, care înconjura inclusiv un stâlp de iluminat stradal.

Am scris despre acest subiect la începutul lunii decembrie. Atunci nu l-am auzit pe onorabilul primar Ion Lungu să spună absolut nimic. Nici că e legal, nici că e ilegal, nici că va trimite vreun control şi că va dărâma coşmelia.

stalp suceava

Iar această construcţie este pe domeniul public, acolo unde Primăria Suceava îşi poate exercita autoritatea. Numai să vrea. Iar construcţia lui Aelenei este într-un spaţiu care nu intră în categoria „domeniu public”, dar totuşi Ion Lungu a găsit nişte portiţe pentru a-i pune beţe în roate.

E ca şi cum eu aş pune rigips la mine în casă, fără să dărâm vreun perete, iar primarul vine şi-mi spune că nu am voie, că trebuia să le pun cu 5 grade mai înclinate.

Şi tot despre Viorel Aelenei mai trebuie spus ceva. Restaurantul Padrino de pe strada Universităţii a furat pur şi simplu o mare bucată din trotuarul aparţinând domeniului public pentru a face loc maşinilor care îi aduceau pe clienţi la acest stabiliment.

ion lungu

Unde o fi fost primarul Ion Lungu timp de vreo 2-3 ani cât s-a petrecut această încălcare flagrantă a legislaţiei?