Shares

Am fost curios să aud ce are de spus Crin Antonescu, unul dintre candidaţii cu şanse reale de a intra măcar în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Sincer să fiu am rămas oarecum dezamăgit de prestaţia sa.

Pe scena din centrul municipiului Suceava, în faţa celor vreo 2.000-2.500 de oameni, Crin Antonescu a vorbit frumos. Nu a înjurat, nu a făcut trimiteri cu conotaţii sexuale, nu i-a ameninţat cu exilul pe cei care-l critică, nu a fost necuviincios. Nu am regăsit la el grobianismul altor politicieni, unii dintre ei aflaţi acum în cursa electorală.

I-a acuzat pe Traian Băsescu şi Mircea Geoană că au dus ţara de râpă, au readus sărăcia în România. A avut un dialog imaginar cu cei doi contracandidaţi, ale căror mash-uri erau amplasate chiar în faţa sa.

Le-a reproşat că şi-au dat mâna pentru a putea fura împreună.

Perfect adevărat şi corect. Nu am auzit din partea lui Crin Antonescu un singur lucru.

crin antonescu suceava

Care sunt intenţiile sale în calitate de preşedinte al României. Că ar vrea să retragă trupele române aflate pe diferite fronturi de luptă de pe mapamond sau că vrea să subvenţioneze kilul de mere şi să relanseze pomicultura (ştiu că asta nu intră în atribuţiile preşedintelui României).

Voiam să aflu şi eu care sunt planurile sale. Din păcate, am plecat de la miting la fel de nelămurit cum am venit.

Tot discursul lui Crin Antonescu se bazează pe înfierarea trecutului lui Băsescu şi Geoană. Sunt de acord că aceste aspecte trebuie spuse într-o campanie electorală. Să captezi voturile nemulţumiţilor.

Trebuie să mai vii şi cu planurile proprii, cu proiecte de viitor şi programe concrete.

Crin Antonescu nu a făcut-o şi nu ştiu de ce. Eu nu am recepţionat nici un motiv concret pentru care ar trebui să-l votez.