Shares

Deschis cu mare tam-tam, Iulius Mall Suceava dă rateuri după rateuri. Maşina de lux pe care ne-o prezintă acţionarii este de fapt o rablă veche, în ton cu economia şi haosul din România.

Zilele acestea se împlineşte un an de la deschiderea Iulius Mall, dar o serie de proiecte prezentate în noiembrie anul trecut au rămas doar pe hârtie.

Cinematografele multiplex care trebuiau deschise în primăvara acestui an s-au topit odată cu criza economică. Mai nou, am aflat că proiectul încă există, dar că mai devreme de sfârşitul anului 2010 nu vom vedea nici un film la Iulius Mall Suceava.

Stoparea investiţiilor a fost dictată de problemele financiare cu care se confruntă firmele care au închiriat spaţii la Iulius Mall. Pentru că vânzările au fost cu mult sub aşteptări, reprezentanţii mai multor societăţi au renunţat unilateral la contractele de închiriere.

iulius mall suceava1

În faţa valului tot mai mare de plecări, conducerea Iulius Mall a decis să reducă chiriile, acestea ajungând chiar şi la jumătate faţă de toamna anului trecut.

Măsura nu a dat prea multe roade, pentru că chiar şi în aceste condiţii mai multe firme au tras obloanele.

Nici persoanele angajate de Iulius Mall Suceava nu o duc prea bine. O parte dintre aceştia nu şi-au mai primit salariile de 3-4 luni şi deja îşi caută alte joburi prin oraş.

Situaţia nu se prezintă în culori optimiste nici pentru viitor. Site-ul www.ANTITEPARI.ro a arătat că grupul de firme condus de omul de afaceri Iulian Dascălu a acumulat datorii imense, iar Iulius Mall Suceava nu face excepţie.