Brigada Diverse

Dezastrul din păduri

Din pădurile noastre se taie într-un stil barbar, iar sunetul drujbelor este nelipsit. Este o certitudine pe care nu o poate nega absolut nimeni.

Dacă de la stradă situaţia nu pare chiar atât de gravă, cu fiecare metru intrat în pădure impresia este cu totul alta. O demonstrează şi imaginile pe care un prieten mi le-a trimis zilele trecute şi din care se poate observa adevărata dimensiune a dezastrului.

padure taiata

Zeci de metri cubi de buşteni tăiaţi recent au fost aşezaţi la marginea unui drum forestier şi urmau să fie încărcaţi pentru a fi duşi la marii beneficiari ai acestui jaf sistematizat şi organizat pe care nimeni din România nu vrea să-l vadă şi să-l stopeze.

Fotografiile au fost realizate la finalul săptămânii trecute la Cârlibaba, dar prietenii mei iubitori de munte şi care frecventează aproape săptămânal aceste zone mi-au spus că nu este un caz unic.

padure taiata1

Fotografii similare au fost realizate peste tot în judeţ, iar dacă vom continua în acest ritm peste câţiva ani vom vedea păduri doar la tv sau în stampe de epocă.

 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button