Shares

Colegul Dinu Zară a fost concediat de şefii ziarului Obiectiv de Suceava. Vestea i-a fost adusă la cunoştinţă acum câteva zile, iar preavizul îi expiră pe 28 octombrie.

Până la această oră, lui Dinu Zară nu i-au fost aduse la cunoştinţă motivele care au stat la baza deciziei de concediere. „Nu pot decât să speculez, aşa încât nu am s-o fac până nu mi se spune clar ce am greşit”, a precizat Dinu Zară.

Şi directorul general al cotidianului Obiectiv de Suceava Romulus Nicolae a fost la fel de evaziv.

„Am colaborat bine cu el şi nu am reproşuri la adresa lui pe linie profesională. Decizia a fost luată ca urmare a reaşezării redacţiei, cu precizarea că este vorba doar de o singură persoană. El este tânăr şi se poate afirma în presa electronică”, a declarat misterios Romulus Nicolae.

dinu zara prim plan

Concedierea lui Dinu Zară (foto) pare cel puţin surprinzătoare din mai multe puncte de vedere. Primul dintre ele este acela că Dinu Zară era un ziarist tânăr, de perspectivă, iar pe de altă parte, redacţia ziarului Obiectiv de Suceava este subţire din punct de vedere numeric, iar plecarea şi a unui singur om va fi suplinită cu greu.

Probabil că motivele reale ale acestei demiteri sunt cu totul altele. Unele dintre acestea ar putea fi regăsite pe blogul lui Dinu Zară, acolo unde nu s-a sfiit să-i critice pe unii oameni politici locali. Este posibil ca opiniile sale să nu fi fost pe placul şefilor de la Obiectiv, astfel încât aceştia l-au sacrificat fără nici o urmă de regret.

În perioada următoare probabil că se vor lămuri şi motivele reale pentru care conducerea ziarului Obiectiv de Suceava a renunţat la serviciile lui Dinu Zară. Între timp, colegul nostru trebuie să-şi caute un loc de muncă, ceea ce nu este deloc plăcut în actualul context economic.