Shares

Lăudabila iniţiativa de a-i onora cum se cuvine pe cei care au trudit pentru gloria Ansamblului „Ciprian Porumbescu”. De la vorbe la fapte a fost diferenţă mare, iar oamenii care au primit invitaţii pentru spectacolul aniversar de aseară au simţit pe propria piele slaba organizare.

Dintru început trebuie să fac precizarea că în sala mare a Casei de Cultură au putut pătrunde doar persoanele care au avut invitaţii. Şi cum organizatori au fost Consiliul Judeţean Suceava şi Ansamblul Ciprian Porumbescu era de aşteptat să existe o corelare a numărului de invitaţii cu locurile existente în sală.

Nu a fost aşa, ceea ce a însemnat oameni lăsaţi în picioare, certuri, pălării aruncate de pe scaune şi limbaj trivial.

aglomeratie

Printre cei care au suportat acest test al umilinţei s-au numărat şi persoane care au avut o contribuţie importantă în promovarea folclorului din zona Bucovinei.

Unii dintre ei, chiar dacă nu au fost nominalizaţi pentru titlul de cetăţean de onoare al judeţului, au simţit o oarecare mulţumire sufletească măcar prin invitaţia primită.

Ce a fost în sufletul acelor oameni când pe locurile lor au găsit alte persoane ori li s-a cerut să se ridice numai ei pot şti.

Poate că durerea le-a fost oarecum alungată de spectacolul în sine, unul de înaltă ţinută, dar şi de câteva gafe ale preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, care a ţinut, din nou, să iasă în evidenţă.

flutur pe scena

Prima dată a comis-o când i-a acordat titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava „domnului” Ştefania Rareş, dovedind că valorile Ansamblului „Ciprian Porumbescu” nu înseamnă pentru el decât un moment electoral.

Flutur nu s-a dezis nici după ce pe scenă au urcat toate persoanele care au primit titlul de cetăţean de onoare şi s-a aşezat în mijlocul lor pentru o fotografie care va fi folosită, cu siguranţă, pentru propagandă.