Shares

Am scris de mai multe ori, şi susţin în continuare această idee, potrivit căreia nu suntem decât o colonie a Uniunii Europene.

Tratamentul de care românii beneficiază este departe de a fi egal cu cel al germanilor sau belgienilor. Şi totul se întâmplă nu doar la nivel de individ, ci, mai ales, când vine vorba de companii.

Iar România se află în mare parte în sfera de influenţă a Austriei, ai cărei conducători nu au declarat niciodată public că ar dori refacerea graniţelor Imperiului Habsburgic, dar prin tot ceea ce întreprind o demonstrează fără putinţă de tăgadă tot mai frecvent.

Ultima chestiune care îmi dă de gândit este vizita președintelui PSD Liviu Dragnea la Viena. Acesta a fost invitat la o întâlnire de către cancelarul Christian Kern, care a dorit să afle ce soartă ar avea companiile austriece cu interese economice în România sub o guvernare condusă de Dragnea. Subiectul de maximă importanță aflat pe agenda austriecilor este compania Schweighofer, care câștigă peste 1 miliard de euro anual din tăierea pădurilor românești.

dornesti

 

Sunt foarte multe suspiciuni că ar folosi și lemn rezultat din tăieri ilegale. I-am spus clar că guvernul nostru va face investigații să aflăm care este adevărul și vom introduce reguli foarte dure în privința exploatărilor de lemn pentru că vrem să ajungem la tăieri ilegale de păduri zero”, a spus Liviu Dragnea pentru BreakingNews24.

Sincer să fiu, nu cred că răspunsul dat de Dragnea la Viena corespunde cu cel din declaraţia de presă, pentru că o astfel de anchetă nu ar fi bine privită şi s-ar lăsa cu un lobby impresionant, ca să nu folosesc alt termen mai dur, împotriva PSD.

Şi că tot veni vorba de austrieci, nu pot să uit că Ambasada Austriei de la Bucureşti a trimis la Curtea de Apel Suceava o hârtie oficială prin care reclama posibile fapte de corupţie la cererea de predare a lui Vasilică Puşcaşu. Ori, dacă asta nu înseamnă amestec în treburile interne la României, cum dracu s-o mai traduce?