Dulgheru: „Nu sunt nabab, sunt falimentar”

Deranjat de faptul că l-am numit nabab, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava Petrea Dulgheru a vrut să mă convingă că nu este aşa. S-a descris ca un tip cinstit, sărac, dar şi extrem de muncitor şi plin de iniţiative.
„Dulgheru, falimentar. Aşa să scrii”, a fost dorinţa directorului DSV Suceava. Şi pentru a mă convinge că nu este bogat, Petrea Dulgheru a înşirat lista proprietăţilor şi firmelor pe care le deţine personal sau sunt administrate de familia sa. Din activitatea farmaciei veterinare se adună un venit anual de un miliard de lei vechi, iar de la „Păstrăvul de Aur”, spune că are câştiguri anuale de 1,5 miliarde de lei vechi. Aici se mai adaugă vânzarea peştilor de la o altă păstrăvărie, undeva la 350 de milioane de lei vechi anual, plus salariul de director de 30 de milioane de lei vechi lunar. Cu alte cuvinte, familia Dulgheru adună anual în jur de 3,2 miliarde de lei anual. Repet, asta din ceea ce spune directorul DSV Suceava. În schimb, ratele la împrumuturile contractate de firmele familiei sale la bănci se ridică la circa 200 de milioane de lei vechi lunar.
„După calculele mele, am surse sigure de finanţare până în toamnă. Ulterior, am să văd ce va fi, funcţie şi de evoluţia economică. Aşa că, nu sunt deloc bogat, pentru că multe bunuri nu sunt ale mele sau ale familiei mele, sunt puse gaj pentru banii pe care i-am împrumutat”, a explicat Dulgheru.
Acesta a ţinut să spună că după preluarea funcţiei de director al DSV Suceava nu a achiziţionat terenuri, iar singura investiţie este păstrăvăria ridicată cu fonduri europene, în care partea sa de contribuţie a fost de 200.000 de euro.
„Când am venit la Direcţia Sanitar Veterinară eram bogat, dar am vrut să demonstrez că pot face treabă. De asta am venit în această funcţie, nu pentru a obţine vreun avantaj personal”, a spus Petrea Dulgheru.
Cât despre fosta circă sanitar veterinară din Vatra Dornei pe care a cumpărat-o anul trecut, Petrea Dulgheru spune că e o afacere proastă. „Pe câţiva pereţi care se dărâmă am dat 2 miliarde de lei vechi, iar în total o să mă coste, cu asigurări şi ce am de plătit timp de 8 ani, în jur de 3 miliarde de lei vechi. Asta poate fi numită o afacere profitabilă?”, s-a întrebat şeful DSV Suceava.