Shares

Flutur i-a adunat ieri pe toţi oamenii de sport din judeţ pentru a afla ceea ce ştim cu toţii de ani de zile. A fost o întâlnire pur formală, o pierdere de vreme mai pe româneşte spus.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a vrut să i se dea raportul despre ce se petrece în lumea sportului chiar de către cei implicaţi în acest fenomen. Concluziile sale sunt de-a dreptul hilare. Cică se constată o slabă activitate sportivă, iar sălile de sport sunt folosite mai mult pentru organizarea de nunţi.

Asta se întâmplă de ani de zile, nu de ieri, de alaltăieri. Dacă vrea să schimbe ceva, Gheorghe Flutur poate apela la colegii săi din Guvern, la adormiţii parlamentari PD-L, pentru a le cere să promoveze proiecte de legi pentru creşterea numărului orelor de sport în sistemul de învăţământ. De bine, de rău, hulitul Adrian Năstase a finanţat construirea a 400 de săli de sport la nivel naţional, iar o parte dintre acestea se regăsesc şi în judeţul Suceava. Pe vremea lui Flutur şi a amicilor săi Berceanu, Videanu şi Udrea, activităţile sportive mor în ritm alarmant.

Echipa de fotbal de liga a doua Cetatea Suceava s-a desfiinţat, la Gura Humorului anunţul decesului a venit chiar în ziua în care Flutur se dădea interesat de sportul din judeţ. Asta după ce oficialii clubului au bătut la poarta bucovineană a lui Flutur pentru a cere un sprijin. Au bătut degeaba, uşa a rămas închisă.

O altă idee trăsnită a preşedintelui Gheorghe Flutur este aceea de a folosi sportul ca pe o trambulină, un sprijin pentru turism. A auzit el că nişte nemţi sunt interesaţi să tragă cu arcul la ţintă şi ar vrea ca activitatea de la tir sportiv să aibă şi o secţie turistică.

De ce nu propune oare şi înfiinţarea unei secţii de tăietori de lemne, iar turiştii care trec prin Suceava să fie obligaţi să spargă lemne timp de o zi, iar rezultatul muncii împuţiţilor de capitalişti să ajungă la oamenii săraci. Ori să-i pună la aşezat pavele în gropile apărute după ce constructorii au furat banii cu care trebuiau să facă drumuri de calitate. Iar dacă mai vrea sugestii, să amplaseze un panou în centrul oraşului pe care oamenii să-şi spună părerile.

Cât despre pârtiile de schi şi bob pe care le vrea construite în judeţ, să sape un pic în memorie şi să-şi aducă aminte că în urmă cu 5 ani, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, dorneanul Liviu Cepoi, a venit cu un proiect avizat şi de federaţiile internaţionale de specialitate. S-au făcut studiile de fezabilitate, s-au stabilit locaţiile şi apoi totul a murit. Ştiţi de ce? Pentru că Cepoi era asimilat ca omul lui Flutur, iar Tăriceanu l-a dat afară din funcţia de preşedinte al ANS. Dacă tot se dă mare iubitor al sporturilor de iarnă, Flutur poate reactiva acest proiect. Nu o va face, pentru că la Vatra Dornei nu vor ajunge decât firimituri atâta vreme cât primar nu este unul de la PD-L.