Shares

Alegerile de ieri au adus şi altceva în afara circului politic. I-a scos în faţă pe ziariştii locali, cu bune şi rele.

Unii dintre ei şi-au făcut treaba conştiincios, au fugit dintr-un colţ în celălalt al judeţului pentru a surprinde tot ceea ce este necesar unei ştiri complete. Alţii au stat pe la uşile Biroului Electoral Judeţean Suceava şi la sediile partidelor politice pentru a afla cu un minut înaintea concurenţei cum s-a votat în nu ştiu ce cătun al judeţului.

Au existat şi ziarişti, cu funcţii de conducere, normal, care s-au folosit de scrutinul electoral de duminică pentru propria imagine. Sau cel puţin aşa au înţeles oamenii care i-au văzut în acţiune şi care au rămas surprinşi de „filmul” care li s-a derulat în faţa ochilor.

La o secţie de votare din zona centrală a municipiului Suceava, un jurnalist de la o televiziune locală cu pretenţii de lider pe piaţă s-a prezentat la urne împreună cu soţia. Şi nu numai. Îl avea în preajmă şi pe unul dintre cameramanii postului de televiziune la care deţine un anumit număr de procente din acţiuni.

la urne

Ziaristul s-a frăsuit vreo 5 minute, timp în care a luat buletinele de vot, a intrat în cabină şi apoi le-a introdus teatral în urnele special amenajate. Imediat după ce şeful său şi-a încheiat exerciţiul democratic, cameramanul a ieşit şi el din secţia de votare şi a dispărut.

Sunt curios dacă imaginile vor fi difuzate la emisiunile de ştiri ale respectivului post de televiziune. Asta ar însemna că nu doar politicienii au cultul personalităţii, ci şi ziariştii. Ori mai există varianta ca jurnalistul să-şi dorească o carieră în politică şi a început deja pregătirile.

Prefer să cred că jurnalistul avea nevoie de acea filmare pentru un alt proiect şi nu pentru a-şi promova propria imagine.