Brigada Diverse

Panica, neglijenţa şi gripa porcină

S-a confirmat că un sucevean a murit în urma unor complicaţii apărute după ce a contactat virusul gripei porcine. Din păcate, se mai întâmplă şi astfel de cazuri, dar modul cum a fost tratat pacientul şi cum au înţeles autorităţile medicale să ia măsuri pentru a evita apariţia altor îmbolnăviri este revoltător.

Să le luăm pe rând. Dorin Muha, un bărbat în vârstă de 43 de ani, s-a prezentat la Spitalul din Rădăuţi duminica trecută, pe 15 noiembrie. A fost internat cu febră şi tuse şi i s-au aplicat antibiotice. Starea sa de sănătate s-a agravat şi familia a cerut să fie dus la un spital mai bun, la Iaşi. Nu a mai ajuns acolo, deoarece pe drum şi-a dat ultima suflare. Familia îi acuză pe cei de la Ambulanţă că s-a terminat oxigenul. Cei de la Ambulanţă tac chitic şi-i trimit pe ziarişti la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, pentru a afla răspunsuri. La Bucureşti nimeni nu ştie mai multe decât la Suceava.

Mie îmi miroase a muşamalizarea cazului, iar eventualii vinovaţi vor scăpa basma curată, aşa cum se întâmplă de atâtea şi atâtea ori când vine vorba de incompetenţa medicilor.

Al doilea amănunt frapant în acest caz este modul cum autorităţile au tratat comunitatea de unde provine persoana decedată. Sâmbătă, după efectuarea autopsiei, familia a aflat că Dorin Muha contactase şi virusul gripei A H1N1, care i-a grăbit moartea.

decedat gripa porcina

Asta au aflat şi rudele şi vecinii. De aici şi până la panică nu a mai fost decât un singur pas. Oamenii au sunat ziariştii şi le-au cerut să intervină, să li se spună şi lor de ce Direcţia de Sănătate Publică Suceava nu a efectuat nici o acţiune de dezinfecţie la locuinţa lui Dorin Muha. De ce soţiei şi rudelor care au intrat în contact cu acesta în ultimele zile de viaţă nu li s-au recoltat probe de sânge şi salivă. Nici Primăria din Siret, localitatea unde era domiciliat Dorin Muha nu a fost informată în timp util. Abia astăzi, la două zile după ce mortul a fost adus acasă, în apartamentul din Siret, cei de la Primărie au venit cu vreo 200 de măşti, chipurile pentru a-i proteja pe cei care vor veni la priveghi. Dar cu rudele şi oamenii care au fost sâmbătă seară şi duminică seară la căpătâiul mortului cum rămâne? Sunt întrebări la care oamenii din Siret aşteaptă răspunsuri. Direcţia de Sănătate Publică Suceava nu le are. Sau cel puţin nu le-a oferit, folosindu-se de aceeaşi placă uzată cum că informaţiile le oferă doar Bucureştiul. Pentru neglijenţa de care dau dovadă cei din DSP Suceava ştiu că tot Bucureştiul răspunde. Sper s-o şi facă. Şi cât mai repede cu putinţă, pentru că la Suceava gripa porcină este doar o glumă pentru autorităţile sanitare.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Apropos de morti, spitale si pacienti, Sandrinio cand mergi sa verifici tehnica de montare a pavelelor lui Lungu pe langa morga spitalului, ia da matale o tura si pe la aripa noua unde e ortopedia si afla cum se mentine carantina, ca este acolo jos un ciufulit cu mecla de vulcanizator ce are la gat un ecuson si care lasa oamenii aleatoriu sa intre in spital cu sau fara pungi de alea in picioare.

  2. Nici vorba, il cunosc pe tip, de o luna statea prin spitale, familia dezminte peste tot ca ar fi vorba de gripa porcina dar nu ii asculta nimeni. Vor neaparat sa aiba si Romania un caz mortal si inca unul la granitza cu Ucraina. In Ucraina se moare intr-adevar dar nu de gripa porcina ci din cauza ca au neutralizat armament chimic in conditii improprii. Gripa porcina E O MARE VRAJA!!!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button