Shares

Am participat la mitingurile de la Suceava, atât la cel de joi seară, cât și aseară.

Pot spune că la Suceava nu s-au coagulat idei concrete despre ce se dorește pe plan local. Cu certitudine, toată lumea vrea să scape de întreaga clasă politică, indiferent de partid și de nume.

Deocamdată, nu am auzit vehiculat nici un nume, o persoană capabilă să ne conducă fără a fi suspicionată de corupție sau alte lucruri neortodoxe.

Am să-mi permit să vin cu câteva propuneri, care, desigur, pot fi completate și îmbunătățite.

Ne putem orienta spre mediul de afaceri, spre exemplu. Un om ca Vasile Armenean, patronul firmei Betty Ice, nu cred că mai are nevoie de nici o prezentare. De vreme ce a fost capabil să creeze o afacere de 44 de milioane de euro ar putea conduce și un oraș.

Unul dintre frații Pavăl, patronii firmei Dedeman, ar putea fi o altă soluție. Nici ei nu cred că au nevoie de vreun CV pentru a convinge pe cineva.

protest

Propuneri pot veni și din mediul academic. Un Adrian Graur, fost rector al Universtității Ștefan cel Mare Suceava, care a ridicat această instituție de învățământ acolo unde este acum, poate constitui un exemplu.

Sunt doar trei propuneri, oameni care nu au avut de-a face cu politica și asupra cărora nu cred că planează vreo urmă de suspiciune. Rămâne ca toți cei care doresc o schimbare radicală a clasei politice să încerce să-i convingă, să-i atragă în noul proiect pentru o Românie modernă și curată.

După cum am spus, aștept și alte propuneri ale voastre, oameni care sunt capabili să schimbe ceva, să urnească o căruță rămasă în noroiul nepăsării și al indiferenței.