Shares

Bucovinenii sunt oameni extrem de mândri. Uneori poate şi conservatori şi greu de urnit într-o anumită direcţie.

Nu fac excepţie nici noutăţile de ultimă generaţie în privinţa comunicării, iar un studiu realizat de agenţia de monitorizare facebrands.ro arată că locuitorii acestei zone sunt codaşi în privinţa folosirii reţelei de socializare facebook.

Mai exact, studiul relevă că Bucovina are doar 3,25% dintre utilizatori la nivel naţional, fiind în acest clasament doar peste cei din Maramureş, interesaţi de facebook doar în proporţie de 2,75%.

Acest procent mic ar putea avea o explicaţie şi prin faptul că Bucovina este o regiune mică, în comparaţie cu Muntenia, spre exemplu, zonă aflată pe primul loc cu 38,64% de utilizatori şi din care face parte şi municipiul Bucureşti.

Celelalte zone au următoarele procente de utilizatori:

Transilvania – 19,18%

Moldova – 14,24%

Banat – 6,23%

Oltenia – 6,14%

Dobrogea – 5,24%

Crişana – 4,15%.

Potrivit celor de la facebrand.ro, numărul românilor care utilizează facebook se ridică la peste 4,4 milioane de persoane. Asta ar însemna că în Bucovina, echivalent procentului de 3,25%, avem 143.000 de utilizatori de facebook. Procentual, din totalul de aproximativ 700.000 de locuitori ai Sucevei, presupunând că studiul a luat în calcul tot judeţul, o cincime au cont pe facebook.

 

PS Am cercetat un pic mai atent studiul şi am ajuns la concluzia că pentru cei care au realizat statistica Bucovina înseamnaă Suceava şi Botoşani la un loc. În felul ăsta, cu oameni care habar nu au istorie şi geografie urmează ca din Bucovina să mai facă parte şi jumătate din Republica Moldova şi vreo trei pătrimi din Ucraina.