Shares

Slatina este o comună unică în judeţul Suceava. Nu neapărat prin frumuseţile naturale sau pentru vreo realizare deosebită, ci prin primarul Ilie Gherman care conduce satul ca pe propria feudă.

De-a lungul timpului s-au scris pagini întregi despre neregulile din Primărie şi despre mojiciile luptătorului de la Slatina. La alegerile din 2008 a făcut-o cu ou şi oţet pe preşedinta Biroului Electoral Judeţean Suceava, o judecătoare mai tânără care a avut îndrăzneala să verifice o serie de nereguli semnalate în procesul de votare de la Slatina.

Credeţi că i s-a întâmplat ceva lui Ilie Gherman? Nici pomeneală. Şi-a văzut liniştit de treabă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. La fel s-au derulat lucrurile şi cu alte ocazii, iar toate încercările oamenilor politici sau din administraţia judeţeană de a-l potoli pe Ilie Gherman nu au dat nici un rezultat.

Zilele trecute m-am întâlnit cu o bătrână din Slatina care povestea că pentru eliberarea unui titlu de proprietate i s-a perceput o taxă de 250 de lei. A plătit-o fără să scoată un sunet, fireşte fără să i se elibereze vreo chitanţă. Nici nu ar fi avut de ce să primească, pentru că titlurile de proprietate nu se eliberează contracost.

Este un nou exemplu despre ceea ce se petrece la Slatina. Un loc unde se poate turna oricând un serial de comedie neagră. După atâtea şi atâtea episoade în urma cărora Ilie Gherman a căzut de fiecare dată în picioare. Aşa se face că nimeni dintre nemulţumiţii din comună nu mai are curajul să reclame ceva. Este şi cazul acelei bătrâne care a plătit 250 de lei pentru titlul de proprietate şi care nu vrea să şi-l ridice în cap pe primarul luptător.