Shares

Scenariile şi acuzele între partidele implicate în campania electorală pentru prezidenţiale continuă cu viteză ameţitoare. Iar pe măsură ce ziua alegerilor se apropie tot mai mult, cad tot mai multe petale.

O fi din cauza toamnei, dar eu cred că totul pleacă de la prea mult timp liber. Şi ce pot face oamenii în aceste momente? Se adună la un şpriţ pentru a se ascunde de vremea mohorâtă de afară şi pentru a găsi subiecte de presă. Gavril Mîrza preşedintele PSD Suceava ne-a anunţat astăzi că oamenii recrutaţi de PD-L-işti pentru mitingul de la Iaşi ar fi avut promisă suma de 150 de lei, de fiecare ca să înţeleagă bine toată lumea. La banii ăştia cred că era coadă la sediul PD-L şi prin alte locuri din judeţ. Păi, o zi de plimbare la Iaşi şi 150 de lei în buzunar, era din drum pentru un om simplu? Nicidecum.

Problema este alta. Şi aceea că liderul PSD Suceava spune că plata trebuiau s-o facă nişte neni pădurari din judeţ.

„Probabil că unii dintre pădurari n-au reuşit să vândă lemnele şi să facă banii şi nu au achitat sumele, iar oamenii au început să se plângă şi să reclame”, zice Gavril Mîrza.

gavril mirza

De unde ştie liderul social-democraţilor cum ar fi făcut rost de bani pădurarii? Poate din experienţa neamurilor pe care le-a aburcat în fruntea mai multor Ocoale Silvice din Suceava în perioada în care Gheorghe Nichiforel era mare şef pe la Regia Naţională a Pădurilor.

Pentru că, altfel nu-mi dau seama cum a aflat Gavril Mîrza de fărădelegile pădurarilor. Şi de ce nu o fi vorbit despre astea până acum, pe vremea când finii şi nepoţii săi erau şefi peste tăietorii de lemne.

Ar mai exista şi o altă explicaţie. Gavril Mîrza şi-a descoperit o nouă vocaţie. Şi ce putea fi mai suav decât să debuteze în poezie cu ceva eminescian:

„Fiind băiet păduri cutreieram

Şi mă culcam ades lângă izvor,

Iar braţul drept sub cap eu mi-l puneam

Să număr bani-încetişor”.