Brigada Diverse

Finanţele din Suceava, un butoi cu pulbere

De câteva săptămâni, Finanţele din Suceava s-au transformat într-un adevărat butoi cu pulbere, gata să explodeze în orice moment.

Persoane cu funcţii de conducere au devenit agitate şi toată lumea aşteaptă să vadă ce anume va urma, mai ales că există zvonuri că au existat şi câteva vizite la DNA Suceava.

Iar o eventuală implicare a procurorilor anticorupţie în ceea ce s-a întâmplat la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava în ultimii ani nu ştiu dacă nu se va lăsa cu probleme serioase, inclusiv reţineri, arestări şi trimiteri în judecată.

Totuşi, umbra DNA nu este singura care planează asupra instituţiei Finanţelor din Suceava. Există şi alte instituţii care verifică cum s-a derulat activitatea şi cum şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu o parte din oamenii cu funcţii de conducere.

explozie

Inspectorii de la Integritate care au descins în urmă cu ceva vreme la Suceava trebuie să definitiveze raportul, iar dacă vor apărea nereguli vor fi sesizate şi alte instituţii ale statului.

Un alt control intern, trimis de către cei de la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, este şi el finalizat. Şi în acest caz se aşteaptă rezultatele finale şi posibile măsuri disciplinare.

În fine, pe capul şefilor de la Finanţe se află şi controlori de la Curtea de Conturi. Aceştia verifică dacă o serie de măsuri trasate cu ocazia controalelor din anii trecuţi au fost duse la îndeplinire de persoanele responsabile.

În cazul în care acest lucru nu s-a întâmplat se poate ajunge chiar la cereri de suspendare din funcţie, dar asta în măsura în care se va stabili că respectivele sarcini trasate nu au fost puse în aplicare cu intenţie.

Articole asemănătoare

Back to top button