Brigada Diverse

Firma Schweighofer, controlată de echipe de la Ministerul Mediului

Semnalele trase de presa din România şi din străinătate au pus, în sfârşit, în mişcare inerţia instituţiilor statului.

 

Într-un comunicat remis către Agerpres, reprezentanţii Ministerului Mediului au anunţat că echipe aparţinând instituţiei derulează o acțiune de control la compania Holzindustrie Schweighofer, mai precis la sediile din România.

Putem să confirmăm că în această dimineață echipele noastre de control se află în inspecție la sediile din România ale companiei Holzindustrie Schweighofer. Inițiativa a apărut pe fondul relatărilor apărute în ultima perioadă în presa de la noi, dar și în cea internațională. Rezultatele controlului vor fi comunicate în perioada următoare”, se arată în ediţia electronică a ziarului „Cotidianul”.

Acțiunile de control vizează confirmarea sau infirmarea suspiciunilor legate de modul prin care grupul austriac ar accepta în cunoștință de cauză și ar recompensa printr-un sistem de bonificație lemnul tăiat ilegal din pădurile din România.

fabrica de la dornesti

Sunt tare curios care vor fi rezultatele acestui control anunţat încă de acum vreo două săptămâni, ce-i drept pe linie de mediu şi nu vizavi de achiziţii ilegale de materiale lemnos.

Oricum, dacă la mijloc au fost nereguli, după ce au trecut zile întregi de la difuzarea materialelor de presă, mi-e tare greu să cred că cei de la Schweighofer au fost atât de proşti încât să nu-şi acopere eventualele probleme de ordin legislativ.

Sincer, sunt sceptic că vor fi rezultate de senzaţie, cel mult nişte chestii minore pentru a acoperi gura protestatarilor. 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button