Brigada Diverse

Am avut gura aurită. Sau spurcată. Depinde de abordare

În decembrie anul trecut am preconizat că vor apărea probleme serioase la nivel înalt în politica şi administraţia din Suceava.

Se pare că am avut gura aurită, pentru că după percheziţiile DNA Suceava la Prefectură, iată au venit descinderile de astăzi de la Consiliul Judeţean.

De astă dată, principal vizat este Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care, printre altele, a luat şpăgi pentru a influenţa atribuiri de contracte.

Una dintre acuzaţiile concrete ale procurorilor structurii centrale a DNA este aceea că Nechifor, dar şi Ovidiu Donţu, ar fi luat mită 20.000 de euro de la Iulian Conţac, fiul fostului preşedinte al CJ Botoşani, actual administrator al SC Transporturi Auto SA Botoşani pentru atribuirea lucrărilor de asfaltare a drumului Ilişeşti – Ciprian Porumbescu.

dontu nechifor

Dar, iată ce am scris în urmă cu aproape 5 luni:

Taifunul se apropie cu paşi repezi şi spre lumea politică din Suceava, iar când spun asta mă refer la persoane cu funcţii de răspundere şi cu greutate în administraţie.

Dacă informaţiile mele sunt corecte şi dacă logica pe care o am este una la fel de bună, mă aştept ca în scurt timp să asistăm la percheziţii importante, inclusiv la sediile unor instituţii publice, dar şi la emiterea unor mandate de aducere pe numele unor oameni politici de înalt rang din Suceava.

Iar cum harta roşie a baronilor locali cercetaţi pentru fapte de corupţie a fost colorată deja şi pentru judeţul Suceava, cel puţin asta văd de câteva zile pe la televiziunile centrale, am convingerea că se pregăteşte ceva la modul cât se poate de serios”.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button