Shares

De ani buni, străzile din Suceava au ajuns un soi de anexă a firmei Florconstruct.

Aproape orice se petrece pe străzi a devenit apanajul societăţii condusă de Vasile Florea. Dacă e vorba de reparaţii o să vedeţi muncitorii de la Florconstruct, iar dacă se pune problema unor asfaltări în peisaj apar aceleaşi personaje.

Nu am reuşit să înţeleg niciodată cum o firmă care lucrează în bătaie de joc a ajuns să deţină monopol în domeniul asfaltărilor din municipiul Suceava, dar probabil că primarul Ion Lungu are argumente solide în acest sens.

Faptul că se lucrează de mântuială o dovedesc şi decapările de pe Calea Unirii, ca urmare a gropilor apărute după numai câţiva ani de la lucrări care au dat peste cap circulaţia, pentru multe luni, în municipiul Suceava.

IMG_2218

În centrul oraşului, la intersecţia dintre Calea Unirii şi Petru Rareş au apărut mai multe gropi, care evident se vor transforma în nişte petice. Şi asta acum, în plină vară, pentru că dacă e să ne gândim la iarna care va veni nici nu vreau să mă gândesc cum vor arăta asfaltările marca Florconstruct.

Situaţia se prezintă asemănător pe mai multe porţiuni din Calea Unirii, în zona podului care traversează râul Suceava, dar şi în Burdujeni, înainte de semaforul de la intersecţia cu strada Mircea Damaschin.

IMG_1895

Asta spune totul despre cum s-a furat, pentru că sincer să fiu altă explicaţie nu am găsit. Recent am aflat că şi porţiunea de la ieşirea din Burdujeni până la intrarea în Plopeni, sub un kilometru, a fost asfaltată, cum altfel, tot de Florconstruct, iar Primăria Suceava a plătit 500.000 de lei.

Sunt curios cât a costat în realitate lucrarea efectuată de firma lui Vasile Florea şi mai ales cât va trece până vom vedea din nou gropi în carosabil.

Şi ca să nu uit, Vasile Florea are şi un dosar la DNA Suceava, legat de asfaltările pe care i le-a oferit pe tavă lui Vasilică Puşcaşu, deşi prin contractul încheiat şi asumat nu avea dreptul de a subcontracta lucrări.