Shares

Aproape 100 de pensionari s-au adunat dimineaţă în faţa Prefecturii Suceava. Unii au protestat şi au scandat lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, în timp ce alţii s-au mulţumit să contemple evenimentul de pe băncile din parcul situat peste drum de Prefectură.

Timp de aproximativ două ore, oamenii au vociferat şi au strigat „Jos Guvernul”, „Hoţii! Hoţii!”, „Jos Băsescu”, „Jos pinguinul”, dar şi mesaje de genul „Hoţilor, ieşiţi afară să vă vedem la faţă”, „Flutur, omul cel mai cinic din ţară”, „Hoţul de Flutur a furat toate pădurile şi acum ne ia şi banii”, precum şi ameninţări care făceau legătura directă cu fostul dictator Nicolae Ceauşescu şi evenimentele din decembrie 1989, cum ar fi: „Mămăliga explodează” sau „Pregătiţi elicopterul”.

În timp ce pensionarii suceveni îşi exprimau nemulţumirile vizavi de reducerea pensiilor, în interiorul Palatului Administrativ preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur şi o delegaţie din Austria, în frunte cu ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Martin Eichtinger, discutau despre parafarea unui proiect turistic intitulat „Pelerin în Bucovina”.

La finalul discuţiilor, Flutur a fugit cu delegaţia austriacă printr-o laterală a Palatului Administrativ, ocolindu-i astfel de protestatari.

Oamenii au rămas în faţa Prefecturii până în jurul orei 12.00, iar pentru 10-15 minute au blocat şi circulaţia rutieră. Situaţia a revenit la normal după mai multe parlamentări între poliţişti şi oamenii care veniseră să-şi exprime nemulţumirile.

Un bărbat a scos din haină şi un pliant de campanie în care Gheorghe Flutur promite marea cu sarea şi în care le cere oamenilor să-l tragă de mânecă dacă nu va respecta ceea ce a spus că va realiza. “E vremea decontului. Să răspundă pentru minciunile din acest pliant”, a spus pensionarul.

Şi ziariştii, în special cei de la televiziunile locale au fost luaţi în colimator de pensionari. Aceştia i-au catalogat pe cei de la „Bucovina TV” drept oamenii PD-L-ului şi le-au cerut să nu-i mai filmeze pentru că oricum prezintă trunchiat situaţia reală din judeţ şi din ţară, în timp ce jurnaliştii de la „Plus TV” au fost consideraţi echidistanţi.