Shares

Chiar dacă pare bombastic, eu sunt convins că mâine este o zi crucială, dacă nu decisivă pentru PSD Suceava. Apărut pe ultima sută de metri printre candidaţi, Ovidiu Donţu ar putea fi omul cheie al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.

Imediat după ce Victor Ponta a devenit preşedinte al PSD, în multe, chiar prea multe imagini, alături de „micul Titulescu” apărea şi Ovidiu Donţu. Întrebarea firească a fost dacă Donţu va candida la Suceava. A amânat acest răspuns până nu cu mult timp în urmă, când deja ceilalţi candidaţi aveau în spate săptămâni bune de campanie.

Mâine se va dovedi dacă a fost o alegere corectă sau nu. Donţu spune că a identificat „o nişă” şi crede că PSD Suceava are nevoie de un om care să stea şi să se ocupe de problemele acestei organizaţii „24 de ore din 24”.  Prietenia care s-a legat între Ovidiu Donţu şi Victor Ponta ar putea însemna enorm pentru viitorul organizaţiei judeţene, ca influenţă şi uşi deschise.

L-am întrebat pe Donţu ce va alege între Cătălin Nechifor şi Eugen Bejinariu, în eventualitatea unui tur doi. A răspuns „pro PSD”. Eu cred că va merge pe mâna lui Nechifor. Asta ar fi alegerea corectă. Un punct esenţial, mai bine zis un mesaj important, va fi şi discursul lui Victor Ponta şi al celorlalţi fruntaşi PSD care şi-au anunţat prezenţa la Suceava.

Dacă aceştia vor da semne că doresc pe cineva anume este foarte posibil ca balanţa să se încline spre acea persoană, indiferent de campania de până acum şi promisiunile pe care candidaţii le-au primit de la colegii lor de partid.

Viitorul social-democraţilor suceveni este doar în mâna lor. Dacă se vor lăsa manipulaţi şi vor decide cum au făcut-o şi altădată au toate şansele să-şi mai petreacă alţi patru ani în opoziţie.

Personal nu cred că Eugen Bejinariu este soluţia corectă. Şi nu pentru că l-aş considera un politician slab, ci pentru că în spatele său este Gavril Mîrza, un politician ajuns la capăt de drum care nu înţelege că timpul său a trecut.

Chiar şi aşa, PSD mai are o şansă. Se numeşte actuala criză economică şi nemulţumirile tot mai mari şi mai multe ale populaţiei. Dar cu asta nu se construieşte un partid puternic. E doar nisip măturat de vânt.