Shares

Dictator. Aceasta este acuzaţia adusă lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi vicepreşedintele PD-L.

Şi nu vine din partea reprezentanţilor opoziţiei, ci chiar din sânul propriului partid. Deputatul ieşean Daniel Oajdea a lansat în cotidianul „Ziarul de Iaşi” o serie de acuzaţii dure la adresa lui Flutur, dar şi la adresa colegilor săi, pe care i-a catalogat drept servili.

Supărarea lui Oajdea a plecat de la faptul că preşedintele organizaţiei locale, Petru Movila, a fost înlocuit cu senatorul Dumitru Oprea, un personaj de la care Agenţia Naţională de Integritate vrea să confişte 90.000 de euro pe care acesta nu-i poate justifica.

„Schimbarea preşedintelui s-a produs cu susţinerea directă a lui Gheorghe Flutur. Având o funcţie importantă în partid, Gheorghe Flutur a reuşit canalizarea unor resurse guvernamentale importante către Suceava, în detrimentul celorlalte judeţe. În ultima perioadă, decalajul economic dintre Iaşi şi Suceava devine tot mai vizibil. E limpede că, pentru funcţiile făcute cadou, conducerea filialei PDL Iaşi va avea mereu o atitudine servilă faţă de liderul din Suceava şi nu va apăra interesul Iaşiului. Întrucât am atras atenţia că am primit sesizări care îl prezintă pe domnul Flutur într-o lumină nefavorabilă, capetele plecate numite la Iaşi au dorit să-şi arate recunoştinţa faţă de protectorul lor, propunând excluderea mea”, a declarat Daniel Oajdea.

Faptul că sunt aduşi bani spre Suceava nu ar fi nici o problemă, ba chiar ar trebui să-l lăudăm pe Flutur pentru asta, numai că atitudinea lui faţă de colegii din PD-L Iaşi este similară şi cu cei din PD-L Suceava, iar cei care nu stau cu capul plecat simt din plin consecinţele nesupunerii.